Verbeterde oogzorg Lombok

door | 12 dec 2022 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Het jaar 2022 is bijna al weer om dus maar weer afsluiten met een laatste nieuwsbrief voor dit jaar. We hebben weer veel kunnen doen, gelukkig nu de omstandigheden en mogelijkheden beetje bij beetje beter zijn geworden. Laat ik starten met goed nieuws!!

We zijn erg blij dat de vergunning rond is voor onze nieuwe Stichting Eye-care Lombok!! In januari komen 5 enthousiaste vrijwilligers naar Lombok om met ons samen te werken. Enkelen zijn al bekend en er zijn ook nieuwe gezichten bij. Wil je meer weten en op de hoogte blijven kijk dan op:  http://www.lombok-eyecare.com, ze zijn ook op Instagram te volgen en op Facebook.

Fantastisch want nu kunnen we nog meer doen op het gebied van de oogzorg. Behalve Stichting MOL nu ook Stichting Eye-care die gaat komen!! We verheugen ons enorm op de nieuwe samenwerking!

En…nog een goed nieuwtje: Van de donatie van Trap In hebben we veel kosten voor het onderwijs kunnen betalen dus vandaar dat deze nu minder zijn van onze algemene projectpot. Geweldige hulp van Trap In waar we heel blij mee zijn!
Waar is het geld aan  besteed dit keer?

Onderwijs

  • Dina heeft geld gekregen voor het kopen van schriften en dergelijke Deze maand nog een keer schoolgeld betalen en dan is de rest van dit jaar en de komende 2 jaren gratis vanwege haar certificaat “anak pintar”.
  • Rina is begin deze maand gestart met haar stage van de Hotelopleiding ,. Ze is geplaatst in Hotel Meruhatta in Senggigi. Een goed Hotel waar ook regelmatig buitenlanders komen dus dat is geweldig! Verhuizen dus ook naar een andere kost en….naar een stad!!! Heel spannend allemaal voor haar en ze kijkt haar ogen uit! Gelukkig kon ik via via een goede kamer voor haar vinden in een veilige buurt niet ver van het Hotel. Ze had nog nieuwe kleding nodig zoals een witte en zwarte pantalon en blouses e.d.en daar heeft ze geld voor gekregen. Tevens voor  de betaling van haar kamer. Tot nu toe heeft ze het erg naar haar zin en zij schijnt het goed te doen.
  • Shania en Galih hebben geld gekregen voor de kamerhuur en voor het kopen van studiematerialen . Shania hoopt binnenkort af te kunnen studeren en is druk met haar scriptie.

Medisch

Behandelingskosten  voor Lina in het ziekenhuis. Een jonge vrouw uit Kekeri die kanker heeft. Wij hebben haar geholpen met de opleiding voor verpleegster destijds en zij werkte al een aantal jaren hier in de Puskesmas. Heel triest dat dit haar treft en we hopen haar te kunnen blijven helpen en vooral dat het goed met haar komt.

Overige kosten

De salarissen voor Pak Udin, de vuilnisman op Gili Gede. Deze maand is dit de laatste keer. We hebben nu een nieuw systeem bedacht zodat de bewoners zelf verantwoordelijkheid dragen. Het idee is dat ieder huishouden. Rp.5.000 per maand betaald het ophalen van de vuilnis. Dit is dan voor het salaris van Pak Udin en het kopen van de zakken. Deze week wordt alles besproken en we hopen dat dit een succes gaat worden!

Heel veel dank weer aan iedereen die geholpen heeft , mede namens degenen die geholpen zijn!We hopen van harte dat jullie ook komend jaar weer bereid zijn onze activiteiten te steunen zodat we weer velen mogen/kunnen helpen.Tevens hierbij voor ieder gezellige Kerstdagen en  alle goeds in goede gezondheid voor 2023!

Hartelijke groet,

Team Yayasan Bale Tereng

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog