Update Murti juni 2017

door | 30 jun 2017 | Onderwijs | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.
 Voor Idulfitri (het suikerfeest) is Murti een aantal dagen naar Lombok gekomen en hebben we elkaar weer ontmoet en fijn bijgepraat.
Het gaat goed met haar en ze kan het nog redden en ze is vreselijk druk maar gelukkig is het einde in zicht.
De afgelopen 6 maanden heeft Murti naast haar colleges de volgende aktiviteiten gehad :
 • In januari heeft ze 3 dagen fysio training gehad in het RSAD ziekenhuis in Denpasar.
 • In mei 1 maand training bij YPK in Denpasar op de afdeling voor kinderen en mensen die een stroke hebben gehad.
 • 7 Juni had ze examen betreffende haar onderzoek/training waarover ze een proposal moest schrijven en hier is ze voor geslaagd.
 • Op 5 juli heeft ze het volgende examen naar aanleiding van de seminars die ze destijds gevolgd heeft en daar na volgt het examen betreffende haar skriptie.
 • In augustus heeft ze yudisium en aansluitend in september de wisuda ( inauguratie) en dan is het klaar!!!!
De bedoeling is dat ze direct haar “profesi” opleiding gaat doen zodat ze een eigen praktijk kan starten maar deze opleiding start pas in september 2018. Gelukkig is zij uitgekozen, nadat ze een test heeft moeten doen , en behoort tot 1 van de 50 studenten (uit ruim 400 gekozen) die in Denpasar hun profesi aan de universiteit mogen doen !! De anderen moeten naar Yogyakarta op Java.  Blij blij blij dus!!
Nu heeft ze inmiddels vanaf mei een eigen praktijkruimte kunnen huren naast die van Sollichun in Sukawati, de fysiotherapeut met wie ze een maatschap heeft en zodoende dit mag doen onder zijn naam. Ze blijft dit de komende tijd huren totdat ze weer aan de studie kan hebben we afgesproken. Ze kan dan geld verdienen en wat proberen te sparen voor haar studie en tegelijk ervaring op doen. Sollichun is ook erg blij want Murti gaat dan de kinderen doen en hij houdt de volwassenen hetgeen hij veel prettiger vindt en hij is minder druk.
Ook gaat ze proberen een kamer te huren in de buurt van de praktijk als het kan op loopafstand zodat ze dan niet meer vervoer nodig heeft om naar de praktijk toe te gaan
.
Om een indruk te geven over de giga hoge kosten zal ik hieronder vermelden wat ik morgen moet storten naast het maandelijkse bedrag van Rp 5 miljoen wat ze altijd al krijgt:
 • Examen seminar             Rp.1.500.000
 • Examen skriptie              Rp.1.500.000
 • Yudisium                         Rp. 1.500.000
 • Wisuda                            Rp. 4.000.000
 • Bibliotheek                       Rp.    500.000
 • Fysio materialen gebruik Rp.    500.000
 
Totaal  Rp. 9.500.000 plus Rp 5.000.000 voor deze maand dus dat is voor alles deze maand Rp.14.500.000 of te wel bijna 1000 Euro!
MAAR….het geld is heel goed besteed want Murti werkt hard is serieus en leergierig en houdt van haar studie en dit vak. Dus we zetten door.
De profesi kosten zijn Rp 60 miljoen voor een jaar en daar komen uiteraard dan weer maandkosten bij voor haar zelf en de nodige extra zaken.
We hopen van harte dat jullie Murti willen  blijven steunen zodat ze alles af kan maken en dan hier op Lombok zelf aan de slag kan.
Mede namens Murti hartelijk dank voor de financiele steun en hartelijke groet,
Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog