Nieuwsbrief Lombok 12-2021

door | 13 dec 2021 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste lezers,

Hier dan al weer de laatste nieuwsbrief van dit jaar, de tijd vliegt! Omdat we ook een donatie van de aktie Trap In hebben gekregen heb ik dit keer minder te melden want van dat geld is ook veel betaald.

Het is weer een raar jaar geweest met nog steeds corona en dus zonder de programma’s met de mensen uit het buitenland,  heel erg jammer. Velen blijven mij maar vragen wanneer komen de dokters weer en ik heb dit en ik heb dat…..Heel naar dat ik dan iedere keer maar weer moet uitleggen dat ze nog niet mogen/kunnen komen helaas……

Daarnaast hebben we recentelijk overstromingen en landverschuivingen gehad op Lombok waarbij verschillende doden zijn gevallen en veel gewonden. Daarnaast zijn er weer heel veel gebouwen en huizen verwoest, mensen dakloos en alle gevolgen van dien.. …..ook dat er nog bij……Wij hebben geluk gehad en alleen heel veel water in de tuin en in de open woonkamer maar dat kon snel verholpen worden.

De kinderen gaan nog steeds in groepjes en bepaalde tijden naar school. Zo ook met de studenten maar in ieder geval is er weer een soort van regelmaat. Nu is de tijd van de tentamens en examens en laten we hopen dat deze allemaal ook kunnen plaatsvinden. Rina van Gili Gede kan ook weer vaker naar haar school op Lombok gelukkig.

Er zijn wel weer gratis hazenlip operaties geweest door het team uit Bandung en dat is allemaal goed verlopen en zijn er weer veel kindertjes geholpen.
Waar is het geld dit keer aan besteed:

Onderwijs:
Shania heeft weer geld voor de huur gekregen en voor een tweedehands laptop. Aanstaande vrijdag moet ze haar scriptie verdedigen maar ik ga er vanuit dat dit gaat lukken en zij gaat slagen!
Dinda heeft geld gekregen om schoolbenodigdheden te kopen.
Rina  heeft weer transportgeld gekregen voor de boot en de motor om naar school te gaan op Lombok.

Medisch:
Pak Sam heeft geld gekregen voor onderzoek bij de arts en medicatie.

Pak Muhammed heeft een leesbril gekregen.

Murti heeft een bijdrage gekregen voor de kosten voor haar praktijk. Gelukkig beginnen er nu iets meer patienten weer te komen maar het blijft heel erg moeilijk om alles draaiende te kunnen blijven houden. 

Sri heeft weer haar maandelijkse salaris gekregen voor de verzorging van haar vader.

Wederom heel veel dank voor alle hulp, mede namens Yayasan Bale Tereng en ieder die geholpen is. Tevens willen we hierbij ieder hele goede Feestdagen wensen  en alle goeds voor 2022 in goede gezondheid .Laten we hopen dat het komend jaar allemaal beter gaat en dat we weer wat programma’s kunnen gaan opstarten. En we hopen dat jullie ons daar weer bij willen helpen.

Hartelijke groet,

Team Yayasan Bale Tereng.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog