Nieuwsbrief Lombok 12-2017

door | 20 dec 2017 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Dit is dan al weer de laatste nieuwsbrief van dit jaar waarin we weer veel mensen hebben kunnen helpen. Laten we hopen dat dit komend jaar ook weer het geval mag zijn .

Allereerst hartelijk dank aan:

– Andre Pemen voor de organisatie van de fietspuzzeltocht in Rijsbergen waarvan we 250 Euro mochten ontvangen!

– Uden Wereld Wijd waar we 1150 Euro van hebben gekregen , dankzij de hulp van Ike en Ron.

Ook dit keer is het geld uitgegeven aan onderwijs. De kosten worden steeds hoger en met name studies zijn niet meer te betalen. We gaan de drie die nu afgestudeerd zijn dan ook niet meer vervangen. Niet meer mogelijk helaas. Dus maar focus op de lagere- en middelbare school kosten, die zijn al hoog genoeg.

Lina en Murti gaan nog voor een jaar “profesi” en dan zij zijn klaar voor het zoeken van werk.

Julia is terug uit Surabaya en kan in januari solliciteren hier in een ziekenhuis waar ik goede kontakten heb, dus hopelijk kan ik haar hier nog mee helpen.

Lina heeft geld gekregen voor eerste semester, training in een Puskesmas waar we ze in de kost moet en daarvoor moet betalen. Daarnaast voor een programma op het veld en 4 uniformen. Dit alles kost al Rp. 9.700.000!

Maulana heeft maandgeld gekregen voor de SMA.

Murti krijgt nog maandelijks geld om op Bali te kunnen blijven en de praktijk met Sollichun te kunnen doen zolang ze nog niet kan inschrijven voor het laatste jaar. We hopen dat ze in januari ingeloot kan worden.

Helaas is Mustafa, de zoon van Pak Sam, gestopt met zijn studie. Het bleek toch te hoog gegrepen voor hem maar gelukkig is hij inmiddels aan het werk in een garage waar hij zijn opleiding voor heeft gedaan. Jammer, maar meer zat er niet in.

De laatste 10 dagen was de voorzitter van Stichting MOL, Stephan Lembeck, hier om te proberen de vergunningen verder te kunnen regelen. We zijn naar het oosten, noorden en westen geweest en hebben daar met de nodige hoge Heren gesproken en afspraken kunnen maken. Ieder wil dolgraag en is erg enthousiast en kooperatief dus daar ligt het niet aan. Nu is de laatste stap de vergunning uit Jakarta van het Ministerie van Gezondheidszorg en die is het moelijkst. Hier wordt aan gewerkt en als we dit voor elkaar krijgen dan hebben we niet alleen toestemming op Lombok maar in heel Indonesie dus dat zou mooi zijn! Laten we duimen en hopen dat in maart de eerste club medici weer mag en kan komen!! ( zie : www.stichtingmol.com)

Ook hadden we bezoek van Zoe, dochter van vrienden van ons en een studente logopedie uit Australie en zij heeft Engelse les gegeven op Gili Gede aan de staf van Hula Hoop bungalows hetgeen een groot sukses was!

In januari komt Dale weer en dan gaan we de vervolglessen Engels doen in Mambalan aan een groep kinderen en een een groep leraren van de SMA waar we de vorige keer ook zijn geweest.

Tenslotte wil ik iedereen , mede namens de mensen hier, heel hartelijk danken voor alle financiele-, materiele en morele steun die we mochten ontvangen dit jaar en…..

Hele fijne Kerstdagen en alle goeds in goede gezondheid gewenst voor 2018!

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog