Nieuwsbrief Lombok 12-2016

door | 13 dec 2016 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste sponsoren,

Het einde van dit jaar nadert dus nog een nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen.
Ik kon de laatste maanden ook het een en ander verantwoorden naar de donatie van Trap in dus nu hier minder te melden.

De uitgaven zijn allemaal naar onderwijs gegaan :

  • Mustafa, de zoon van Pak Sam, had een laptop nodig voor zijn studie en daar heeft hij voor een gedeelte van het bedrag van ons gekregen.
  • Dodi heeft geld gekregen voor het volgende semester.
  • Lina heeft geld ontvangen voor een seminar en voor de voorbereidingen voor haar scriptie.
  • Julia heeft de kosten ontvangen voor een seminar en voor praktijk.
  • Maulana heeft maandgeld gekregen iedere maand en deze maand geld voor de schooltentamens.

Andere plannen:

Het program met de KNO arts en mondhygiëniste/tandarts dat in oktober zou hebben plaats gevonden is nog steeds uitgesteld omdat we nog niet de juiste vergunningen hebben kunnen regelen. Er komt meer info over maar het is nog lang niet duidelijk wanneer we weer met deze medische programma’s kunnen starten.

De Engelse lessen met Dale uit Australië zullen wel plaats vinden in januari 2017; We gaan, zoals gebruikelijk ,weer naar Gili Gede en hij komt alleen en daar durf ik het wel aan om dit door te zetten. Met een groep die ook nog veel materialen en apparatuur meeneemt is dit een ander verhaal. Maar ik hoop van harte dat we dit ook weer kunnen gaan realiseren.

Het programma van de verkoop van de plastic recycle produkten loopt nog steeds en er wordt op 3 plaatsten nog verkocht naast op Gili Gede zelf. De dames zijn nog steeds enthousiast.
Komend jaar willen we kijken of we het verder kunnen uitbreiden want de zee is erg vervuild!! Dit probleem is groot en we hebben daarbij de hulp van de Regering ook nodig. Het plan is dat we met de eigenaren van de Hotels die er in middels zijn bij elkaar gaan zitten en een plan gaan maken hoe we dit het beste met elkaar en de eilandbewoners kunnen gaan aanpakken in 2017.

Het afgelopen jaar hebben we veel kunnen doen en veel mensen blij kunnen maken, mede door jullie hulp en financiële steun!! Nogmaals heel veel dank hiervoor, mede namens ieder die geholpen is.
We hopen dat we in 2017 weer veel kunnen doen en velen kunnen helpen!

Tevens wil ik iedereen bij deze alvast hele goede Kerstdagen toewensen en het allerbeste in goede gezondheid voor 2017.

Hartelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog