Nieuwsbrief Lombok 11-2015

door | 31 okt 2015 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

NIEUWSBRIEF LOMBOK NOVEMBER 2015.

Er is weer genoeg te vertellen dus tijd voor een update.
De meeste uitgaven zijn naar onderwijs gegaan de afgelopen maanden en wel naar:

-Maulana, de zoon van Mar die in Kediri op de asrama zit en daar de SMP volgt

-Mustafa, de zoon van Pak Sam die in Kediri op de asrama en de opleiding monteur aan de SMK doet. Samen met Pak Sam ben ik even naar zijn stageplek geweest hier in Mataram en dat vond hij natuurlijk geweldig!
Mustafa doet het erg goed
.
-Vilia, de dochter van Adi voor de TK.

-Dodi, de zoon van Din heeft weer geld gekregen voor sporttenue en materialen.

-Nurul in Kediri heeft geld gekregen voor het laatste jaar SMA.

-Sandi, de zoon van Lukman, heeft voor 2 maanden schoolgeld gekregen voor de SMA.

-Julia is nu in het 5e semester voor de opleiding psychologie en dat gaat goed.

-Lina is in semester 5 van haar opleiding verleegster en zij doet het ook goed.

Overig nieuws:

-Pak Sam heeft geld gekregen om cement te kunnen kopen zodat ze bij zijn huis een keukentje kunnen bouwen. Het is allemaal gelukt, ziet er goed uit en ieder blij!

Van 14 tot 26 september hebben we weer het programma Engels gehad op Gili Gede van Dale uit Melbourne. Wederom was het een groot sukses en nu zie je dat het zijn vruchten gaat afwerpen. We horen onder andere ook van gasten op Gili Gede dat nu meer mensen daar Engels gaan spreken en dat is de bedoeling!! De kinderen doen het ook steeds beter en blijven trouw de lessen volgen. Bij de volwassenen is de groep niet meer kompleet en inmiddels veranderd maar dat heeft ook te maken met het feit dat sommigen inmiddels een baan hebben of een andere baan of getrouwd en verhuisd zijn e.d. Het enthousiasme blijft groot en je merkt dat ze nu ook steeds meer durven en doen. We gaan dus verder en in januari is weer het volgende program.

Van 3 tot 24 oktober was er weer een medisch program in Mataram en dit keer met een mondhygieniste, kaakchirurg, KNO arts en audioloog met diverse assistenten. Het is een groot sukses geworden ,enorm veel mensen zijn geholpen op alle gebied en er lopen nu 25 mensen rond op Lombok met een digitaal gehoorapparaat!!!! Wil je er meer over lezen dan kan dit op www.steunvoorlombok.nl waar een verslag van dit bezoek op staat.

Er is veel kleding mee gebracht vanuit Ned en ook heel veel prachtige kleding achtergelaten dus we hebben heel veel mensen, jong en oud, blij kunnen maken en er is nog veel meer!!

Ook brillen zijn er weer in grote getalen meegekomen en deze bewaren we nog zodat ze gemeten kunnen worden en dan weer mee kunnen met het project met de optometristen in april komend jaar.

Er zijn redelijk veel portemonneetjes en tasjes verkocht van het plastic project op Gili Gede, zowel in Senggigi als op het eiland Gili Asahan als het eiland zelf. Steeds meer dames worden nu enthousiast en de produktie neemt dus toe. We kunnen helaas ons idée over de naaimachines nog niet uitvoeren omdat daar nog geen beslissingen over genomen kunnen worden op het eiland. Dus nog even geduld maar….

Wat staat er te gebeuren?

In januari voortzetting van het program Engels door de Australische leraar Dale.
En in april komt een groep van MOL met o.a. optometristen en een gespecialiseerd EHBO’er naar Lombok.

Mede namens ieder die geholpen is weer heel veel dank voor alles en vriendelijke groet,

Jantine Buijs.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog