Nieuwsbrief Lombok 10-2022

door | 13 okt 2022 | Geen categorie, Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Weer even nieuws vanaf Lombok. Gelukkig hebben we weer veel mensen blij kunnen maken de afgelopen maanden. De corona is voorbij en er zijn weer een aantal toeristen geweest . Al was het maar 40 procent, de start is er. Helaas is er nog wel veel gesloten en staat er veel te koop, maar laten we hopen dat het komend jaar weer beter wordt.Ook hier wordt alles duurder dus het valt nog steeds niet mee voor velen om rond te komen. Met name voor de kinderen zijn schoolgeld/studiekosten vaak niet meer op te brengen door de ouders….Vandaar dat daar ook het meeste geld naar toe is gegaan. We blijven ons best doen en proberen te helpen waar we kunnen en gelukkig lukt dit regelmatig vanwege jullie fantastische financiele steun!

Het geld is besteed aan het volgende:

  • Dina heeft weer maandgeld gekregen voor de SMK. We moeten nog 2 maanden betalen en dan hoeft ze de volgende 6 maanden niet te betalen omdat ze het certifikaat heeft van “anak pintar”  of tewel slim kind. Daardoor hebben wij ook haar kunnen helpen met en tweedehands laptop die ze nu nodig heeft. Er moest wel  extra geld bijgelegd worden maar zij verdient het. 
  • Adyt van Gili Gede heeft  geld gekregen voor schoenen en een rugzak voor school.
  • Rina van Gili Gede is gestart met het extra jaar op de Hotelschool hier op Lombok en heeft het enorm naar haar zin en doet het goed. Ook woont ze inmiddels op een kamer en dat is allemaal ook heel spannend. Deze kosten zijn betaald en tevens nog moesten er  een uniform en schriften en schoenen aangeschaft worden. Nu heeft ze alleen theorie en later pas de stage.
  • Maelany, de dochter van Pak Jae is rechten gaan studeren aan de UNRAM en wij helpen met de kosten. Ze is slim en dolblij dat ze dit nu kan doen.
  • Dinda heeft geld gekregen voor schriften, crayon en een uniform.
  • Shania heeft weer geld gekregen om haar maandgeld voor de kamer te betalen.
  • Galih heeft geld gekregen voor een onderdeel dat kapot was van zijn laptop en Holis heeft deze voor hem gratis kunnen repareren.

Overige uitgaven:

  • Pak Udin heeft weer zijn salaris gekregen voor het ophalen van de vuilnis en 50 tweedehands rijstzakken.
  • Lina heeft geld gekregen voor 2 keer een chemokuur behandeling. We hopen van harte dat het allemaal goed komt met haar.
  • De braces van Sugeng uit Yogyakarta  waren kapot en dan kan hij niet meer lopen.  Deze braces heeft hij al heel lang en het is normaal dat die nu kapot zijn. Hij kan dit zelf niet betalen  en is vreselijk blij dat wij hem hiermee hebben geholpen.

Deze maand zijn ook weer de gratis hazenlip operaties en open gehemelte operaties. Eind deze maand komt de voorzitter van MOL en gaan we voorbereiden voor de oog programma’s in het noorden voor komend jaar.

Laten we hopen dat er nu niets meer tussen komt en dat we komend jaar weer gewoon de programma’s kunnen draaien

Ieder weer hartelijk dank voor de geweldige steun , mede namens  allen die geholpen zijn!

Blijf gezond en vriendelijke groet, namens Yayasan Bale Tereng,

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog