Nieuwsbrief Lombok 10-2014

door | 26 okt 2014 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste mensen,

Hier weer een laatste update vanuit extreem heet Lombok. Ook de afgelopen maanden hebben we weer veel mensen kunnen helpen mede dankzij jullie financiele hulp.
Het geld is besteed aan de volgende zaken:

ONDERWIJS:

– Mustafa, de zoon van Pak Sam, doet het goed op school, is overgegaan naar de 2e klas en heeft weer zijn kosten voor opleiding en kost gekregen.

– Maulana, zoon van Mar, heeft weer geld gekregen voor opleiding en kost in Kediri
.
– Amin, uit Kekeri heeft geld gekregen voor zijn opleiding
.
– Lina is nu in het derde semester van haar verpleegsteropleiding , had een erg goed rapport, hogere cijfers dan hiervoor zelfs en is erg gemotiveerd. Voor haar is weer het derde semester betaald en boekengeld.

– Julia doet het ook goed met haar studie psychologie in Surabaya en heeft goede cijfers behaald. Ook voor haar zijn weer kosten betaald voor studie, verblijf en boeken e.d

– Voor Nurul uit Kediri is er weer schoolgeld betaald.

MEDISCH:

– 2 keer nieuwe , aangepaste glazen in een tweedehands bril van Nederland.

– onderzoek laboratorium voor een struma patient.

– 2 keer onkosten transport voor hazelip operatie patientjes die gratis geopereerd kunnen worden in Denpasar op kosten van Yayasan Senyum.

OVERIG;

– nieuwe pomp voor de drinkwaterinstallatie in Kekeri.

Zojuist is een programma afgerond met Ned artsen, KNO, mondhygieniste, kaakchirurg ( uit Academisch ziekenhuis Maastricht). Zij zijn hier 2 weken geweest en ik heb hen begeleid, de boel gekoordineerd en als tolk gefungeerd. Ze hebben heel hard gewerkt en enorm veel kunnen doen. Naast kontroles ook operaties , gehoorapparaten kunnen verschaffen, tandheelkundige behandelingen e.d. Informatie gegeven over tanden poetsen en oor reiniging op scholen en aan leerkrachten . Geholpen in de puskesmas, ziekenhuis, school voor speciaal onderwijs, praktijk van KNO arts. 2 Dorpen bezocht om voorlichting te geven en zondig behandeling. Zij hadden sponsorgeld bij zich dus alle hulp en voorzieningen hebben de patienten gratis gekregen, super!!!
Kortom, geweldig werk, heel nuttig en goed! De artsen zelf zijn zo enthousiast geworden dat ze volgend jaar weer terug willen komen en nu weten ze ook beter waar ze zich op kunnen voorbereiden en wat ze mee kunnen nemen.
Heel hartelijk dank aan allen!!!!

Ook weer hartelijk dank,  mede namens ieder die geholpen is, aan alle donateurs voor de financiele bijdrage en daarnaast de brillen, kleding en andere  materialen die ik mocht ontvangen, geweldig!!

Fijn week-end gewenst en vriendelijke groet,

Jantine Buijs.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog