Nieuwsbrief Lombok 09-2020

door | 21 sep 2020 | Nieuwsbrieven | 1 reactie

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste donoren,

Hopelijk gaat het u allen goed en in goede gezondheid.

Ondanks dat er weinig gebeurd is vanwege de corona toch weer een update om de regelmaat er in te houden.

Er zijn onkosten betaald voor het onderstaande:

  • Dinda is naar de SMP, de middelbare school, gegaan en had nieuwe uniformen nodig en de andere schoolbenodigdheden. Zij leert nog thuis en moet af en toe naar school om dingen in te leveren.
  • Dina leert ook thuis en heeft geld gekregen voor schoolbenodigdheden. Tevens moest zij weer voor kontrole voor haar hart omdat ze weer klachten kreeg. Gelukkig is het in orde en zijn de klachten te danken aan de spanning dat ze zo lang al niet naar school gaat. Dina vindt dat heel erg en is bang dat ze erg achter zal blijven. Kosten voor de dokter en extra vitaminen zijn betaald.
  • Nuraini heeft geld gekregen voor uniformen, ook zij is nu naar de middelbare school gegaan, maar net als de anderen thuis en af en toe naar school.
  • Een zak bloed voor een vrouw die bevallen was en heel veel bloed verloor en 4 zakken bloed nodig had. Ze hadden geld voor 3 zakken en wij hebben de kosten voor 1 zak betaald.
  • 4 babies met een hazelip zijn geholpen, waarvan 2 voor extra voeding en 2 om zalf te kunnen kopen.

Vanwege corona kunnen de buitenlandse specialisten niet komen. Maar sinds een paar maanden mag er lokaal weer gereisd worden . Zodoende kon het team uit Bandung wel komen en dat wilden ze ook. Ze konden in het Metro medika ziekenhuis terecht waar het heel rustig is. Ze hebben kunnen afdingen op de prijs van het gebruik van de o.k. en dergelijke. De ouders die mee kwamen met de kindjes moesten een rapid test ondergaan en die werd ook voor hen betaald door het team uit Bandung. 16 Mensen waren postief bevonden!!!! En er zijn dus direkt maatregelen genomen voor deze mensen.

Al bij al zijn er 50 kinderen geopereerd in 3 dagen. We hopen dat het team dit jaar nog een keer terug kan komen anders wordt het komend jaar.

Hier op Lombok valt het aantal besmettingen en doden mee maar we weten natuurlijk niet al de juiste cijfers. De mensen krijgen het steeds moelijker. Toerisme ligt totaal plat in ieder geval tot januari 2021 en we vrezen dat het wel langer zal gaan duren gezien de ontwikkelingen in de wereld. Veel kinderen gaan nu in groepjes 2 dagen per week een paar uur naar school. Maar op de universiteit nog niet . Niet ieder kan online leren omdat er geen mobiel en/of internet is…..met alle gevolgen van dien.

Veel mensen gooien hun zaakje toch weer open want ze moeten geld verdienen. Ze zeggen als we niet dood gaan aan corona dan is dat door de honger dus maar weer aan het werk. Veel Hotels en restaurants gaan, na even open te zijn geweest ,weer dicht want ze verdienen te weinig…. Er komen nu steeds meer kleine “warungs” op het strand waar de mensen de lokale dingen weer verkopen met name in het week-end als er veel mensen zijn .

Ook de mensen hier worden het beu en nemen de maatregelen ook niet meer zo nauw, het duurt allemaal te lang. Velen hebben al moeite om dagelijks voedsel te kunnen kopen…..

We houden de moed er in en blijven positief en proberen te helpen waar en met wat mogelijk is. Laten we hopen dat het niet nog heel veel langer gaat duren.

Tot slot de vraag of jullie mij willen laten weten als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen dan kan ik de verzendlijst aanpassen. De nieuwsbrief is ook te lezen op de website www.bale-tereng.nl Hoor ik niets dan blijf ik de nieuwsbrief per mail toesturen.

Hartelijk dank weer voor jullie steun , mede namens Yayasan Bale Tereng en ieder die weer geholpen is.

Vriendelijke groet,

Jantine. Buijs.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

1 Reactie

  1. Anneke Verdam

    Dankjewel

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog