Nieuwsbrief Lombok 09-2017

door | 29 sep 2017 | Onderwijs | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Hier weer een laatste update vanuit Mataram.

Met Pinksteren is er weer gefietst bij Trap In in Uden en deze heeft veel geld opgebracht waarvan we heel veel hebben kunnen betalen. Dit kwam fantastisch uit want het nieuwe schooljaar is weer begonnen dus veel benodigdheden zoals uniformen, tassen, schoenen, petjes , boeken e.d. En dan natuurlijk het schoolgeld niet te vergeten en de kosten voor Asrama.

Daardoor is de lijst dit keer iets minder lang:

  • Dina heeft geld gekregen voor schoolbenodigdheden.
  • Mustafa is naar het tweede jaar gegaan en heeft weer semestergeld gekregen.
  • Dodi tas en schoenen voor de sportschool.
  • Dinda geld voor 6 schoolboeken.
  • Lina inschrijfgeld voor het aanvullende jaar “profesi” zodat ze in een ziekenhuis mag gaan werken. Daarnaast de kosten voor de wisuda ( inauguratie)
  • Maulana schoolgeld voor SMA
  • Julia geld voor wisuda en documentatie.
  • Julia en Lina zijn beiden cum laude geslaagd!!!

In juli hebben we nog Engelse lessen gedaan in Mambal op een SMA en daar de leraren les gegeven hoe de leerlingen te onderwijzen. Verschillende lesmethoden aangereikt en veel materialen aangeboden zodat ze kunnen variëren. Het was een groot succes want de leraren waren allemaal zeer geïnteresseerd en we willen hier zeker mee doorgaan. Dale heeft er ook van genoten om voor zo’n enthousiaste groep leraren lessen voor te bereiden.

Ook hebben Henny ( optometrist die met haar gezin hier op vakantie was) en ik nog op verschillende plaatsen leesbrillen kunnen aanmeten. Het moest allemaal “stiekum” omdat er nog steeds geen officiele vergunning is maar we hebben ondanks toch velen blij kunnen maken. En wat was het weer een feest om dit weer te kunnen en mogen doen! Nog steeds hopen we op een goede oplossing voor de artsen en zijn nog steeds bezig met regelen van een samenwerking. We geven dus niet zo snel op!!

Nu zijn de gratis hazelip/open gehemelte- operaties weer in oktober, maar dit keer zonder de Europese artsen want ook deze mogen niet komen. Nu worden de operaties uitgevoerd door specialisten uit Bandung die samen werken met specialisten van hier.

Hartelijk dank weer, mede namens allen die geholpen zijn en ze hopen dat jullie bereid zijn te blijven steunen zodat ze verder kunnen met hun studie!

Hartelijke groet,

Jantine Buijs.


Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog