Nieuwsbrief Lombok 08-2022

door | 3 aug 2022 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste lezers,

Er is weer het een en ander te vertellen dus weer een nieuwsbrief vanuit Lombok. De scholen zijn weer begonnen dus alleen al voor de studenten moest er veel geregeld en betaald worden. Fijn te zien dat alle scholen weer open zijn en alles weer verder kan gaan.
Het toerisme komt ook langzaam weer op gang , het is nog lang niet zoals vroeger, maar goed het begin is er. Hopen dat we er nu weer een tijd tegen aan kunnen zonder belemmeringen.

Waar is het sponsorgeld aan besteed?

Onderwijs

Rina van Gili Gede heeft een test gedaan bij de 1 jarige extra Hotelopleiding op Lombok en is aangenomen dus de eerste betaling is gedaan. Helaas is de start nog even uitgesteld omdat er nog te weinig deelnemers zijn. Hopelijk duurt het niet al te lang voordat ze kan beginnen. Ze is nog op zoek naar een kamer in de buurt maar heeft al iets op het oog. Ze heeft er erg veel zin in en vindt het uiteraard ook heel spannend op op kamers te wonen op Lombok en daar nog een jaar naar school te gaan!

Shania en Galih hebben weer geld gekregen voor het nieuwe semester en Shania tevens voor printkosten voor haar skriptie en de huur van haar kamer.

Twee kinderen van arme gezinnen hier in de buurt kunnen naar de SMA maar de ouders hebben het geld daar niet voor. Beiden zijn erg slim en gemotiveerd en daardoor kunnen ze ook financiele steun van de school krijgen maar dat is nog niet genoeg. Wij hebben hen kunnen helpen en nu kunnen ze ook de laatste helft van de middelbare school doen en ze zijn dolblij!

Aidil heeft geld gekregen voor de SMK, ook hij is slim en zeer gemotiveerd.

Dinda heeft geld gekregen voor schoolgbenodigdheden zoals schrijften en pennen e.d.

Dina gaat naar de SMA en heeft schoolgeld gekregen en geld voor de uniformen en alles wat daar nog bijhoort, Ook zij heeft een “certificaat” van de SMP als zijnde een slim kind en krijgt zodoende ook korting op het schoolgeld voor de SMA.

Murti heeft de afsluitende derde kursus gedaan van de Sensorische Integratie en is hiervoor geslaagd!! Zij is de enige fysiotherapeut op Lombok die deze kursus gedaan heeft en we hopen dat dit dan ook een sukses mag worden voor haar praktijk. Deze kursus was 3 dagen in Jakarta. De onkosten hebben wij kunnen betalen voor haar.

Medisch

Lina heeft weer geld gekregen voor het vervolg van haar behandelingen in het ziekenhuis en voor medicatie.

Sugiarto heeft geld gekregen voor het kopen van medicatie voor zijn hartproblemen.

Overige hulp

In Pringgasela is het gelukt met boren voor water en alles is inmidels aangesloten en de watertank staat! Er moest nog wat geld bij maar nu is het helemaal in orde. Vervolgens gaan we fokussen op het vervolg, te weten de bouw van het klaslokaal e.d. voor het weefprojekt Aangezien er nu weer toeristen zijn krijgen deze eerst de voorrang zodat er ook weer wat geld binnenkomt van die zijde. Straks gaan we verder plannen maken over de bouw en dergelijke en dan ga ik er ook naar toe om terplekke te overleggen.
Ze zijn vreselijk dankbaar en blij en willen jullie bij deze nogmaals hartelijk danken voor de financiele hulp.,

De vuilnisman op Gili Gede krijgt nog steeds iedere maand zijn salaris en doet het goed. Ook kopen we regelmatig weer tweedehands rijstzakken voor het vuil.

Weer hartelijk dank, mede namens ieder die geholpen is en laten we hopen dat we nog lang velen blij mogen maken.

Vriendelijke groet,

Team Yayasan Bale-Tereng

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog