Nieuwsbrief Lombok 08-2016

door | 6 aug 2016 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste allemaal,

De vakanties zijn weer achter de rug en het nieuwe schooljaar is begonnen dus weer nieuws te melden en dit keer alleen op het gebied van onderwijs.

  • Maulana ( zoon van Mar) is naar klas 3 van de SMP gegaan in Kediri en heeft weer geld gekregen voor de asrama (kostschool) schoolgeld en boekengeld.
  • Dodi ( zoon van Din) heeft geld gekregen voor klas 2 van de SMP, uniformen, schoenen, tas en boekengeld.
  • Lina,uit Kekeri, die verpleegkunde studeert hier in Mataram is haar 7e semester in gegaan waar we ook weer geld voor gekregen heeft. Tot nu toe doet ze het goed.
  • Nurul uit Kediri heeft de kosten voor het examen gekregen en is geslaagd.
  • Julia, de dochter van Bu Ellis, die psychologie in Surabaya studeert, is ook aan haar 7e semester begonnen en heeft hier geld voor gekregen en daarnaast geld voor een seminar en praktijkkosten.
  • Mustafa, de zoon van tuinman Pak Sam, heeft de technische school afgerond en wil toch gaan studeren!!! Pak Sam is helemaal trots. Nu heeft hij zich in kunnen schrijven en is ingeloot na de eerste keer afgewezen te zijn, maar het duurt nog even voordat hij kan starten. Nu zoekt hij een baantje totdat het zover is dat hij kan starten. Hij heeft richting economie gekozen. Wij hebben het inschrijfgeld betaald.
  • Aidil, het zoontje van Murti, is naar de 1e klas van de lagere school gegaan en wij hebben het schoolgeld, geld voor uniformen, tas en schoenen betaald.
  • Dinda, dochter van Din, is over gegaan naar klas 3 van de lagere school en had weer geld nodig voor alle schoolbenodigdheden zoals tas, schoenen, uniformen e.d.

Wat zijn de plannen?

Het plastic project verloopt goed en inmiddels gaan er steeds meer dames meedoen nu ze zien dat het geld oplevert. De verkoop punten zijn uitgebreid en nu, tijdens het hoogseizoen , verkopen ze ook meer aan toeristen op het eiland. We hopen na de verkiezing van een nieuw dorpshoofd in december, de plannen verder te kunnen uitbreiden.

Afgelopen juni is er geen Engelse les geweest vanwege de Ramadan maar hopelijk gaat dit in september weer gebeuren. Het een en ander hangt nog af van Dale, de leraar uit Australie.

In principe zou er weer een groep medici komen in oktober maar dit hebben we uitgesteld. De voorwaarden voor vrijwilligerswerk worden steeds strenger en er zijn vergunningen nodig . Is dit alles niet in orde dan word je het land uitgezet en komt op een zwarte lijst en mag 5 jaar het land niet meer in! Dit risico willen wij natuurlijk niet lopen. Dus we zijn nu aan het uitzoeken wat we allemaal moeten doen om het goed en veilig te kunnen regelen zodat we hopelijk komend jaar de draad weer kunnen oppakken.

Hartelijk dank weer, mede namens allen die geholpen zijn voor de financiele steun en ook veel dank voor alle brillen , kleding en prachtige spullen die ik heb mogen ontvangen van de gasten. Het krijgt allemaal een goed plekje!!

Vriendelijke groet,

Jantine Buijs.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog