Nieuwsbrief Lombok 08-2015

door | 20 aug 2015 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

NIEUWSBRIEF LOMBOK AUGUSTUS 2015.

Beste sponsoren,

De scholen zijn weer gestart, Ramadan en idulfitri zijn achter de rug en inmiddels komt het “normale leven” weer op gang.
Voor velen weer een nieuwe start in een nieuw schooljaar. Dus veel in het item onderwijs dit keer.

ONDERWIJS.

– Lina, op de verpleegstersopleiding, gaat door naar semester 5 en heeft goede resultaten behaald. We hebben een printer en papier voor haar betaald en nu kan ze boeken kopieren en verslagen en testen e.d. wat uiteindelijk veel goedkoper is en de kosten kan ze delen met medestudenten. Ook het nieuwe semester is voor haar weer betaald
.
– Dinda en Dodi, de kinderen van Din hebben ook weer geld gekregen voor het nieuwe jaar en de schoolbenodigdheden. Dodi gaat naar de 1e van de SMP en Dinda naar de 1e SD,

– Maulana en Dina, de kinderen van Mar doen het ook goed. Maulana gaat naar klas 2 van de SMP en Dina naar klas 3 SD Ook voor hen wordt alles betaald.

– Amin heeft met hulp vervroegde vrijlating gekregen uit de gevangenis!!! Als de laatste schoolbetaling werd gedaan voor het examen dan mocht hij dit alsnog doen! Hij heeft het examen gehaald maar…..of hij nu verder komt met deze achtergrond??? De tijd moet het leren…. .maar gelukkig is hij weer thuis!!

– Mustafa, de zoon van Pak Sam, doet het goed en is ook over naar het derde jaar. De kosten voor school en asrama zijn betaald en tevens kosten voor 3 maanden stage.

– Saprudin uit Kekeri heeft succesvol de SMP afgerond!

– Julia doet het ook goed met haar psychologie studie in Surabaya en is ook over naar het volgende semester, semester 5. Voor haar zijn de kosten weer betaald en boekengeld.

MEDISCH.

– een kindje met een hazenlip kon gratis in Bandung geopereerd worden maar de transportkosten moesten zelf betaald worden. Wij hebben deze kunnen betalen en het kindje is inmiddels succesvol geopereerd.

– meerdere mensen hebben we weer blij kunnen maken met een tweedehands bril uit Nederland.

OVERIG NIEUWS:

– De SLB B/C Dharma Wanita ( school voor doven/slechthorenden/mentaal gestoorde kinderen) van Pak Win in Majeluk Mataram heeft dit jaar Rp.11.000.000 gekregen van de Stichting Uden Wereldwijd waar weer heel veel goede zaken mee zijn gerealiseerd.

De Trap In fietsactie met Pinksteren heeft ons dit keer maar liefst 2600 Euro opgeleverd, geweldig!!!! Dank Ike en Ron!!

Het Benefiet Concert was een groot succes en de uiteindelijke opbrengst krijg ik nog te horen. Nogmaals hartelijk dank aan alle organisatoren en donateurs!

-In december hebben we weer een drie daags programma Engels gehad op Gili Gede met Dale uit Australie. Dit keer een korte revisie sessie i.v.m. de Ramadan. De opkomst en het enthousiasme was toch weer goed en we hadden zeer geslaagde dagen en de studenten kijken al weer uit naar de komende 2 weken die in september zullen gaan plaatsvinden van 14 tot 28 september.

– Dit jaar zijn de kleertjes uit Nederland voor Idulfitrie uitgedeeld in Kekeri en het was weer heerlijk om al die stralende gezichtjes te zien!! Hartelijk dank aan ieder die hier een bijdrage aan heeft geleverd!!

– In oktober is er weer een programma met de mondhygiëniste en tandarts/, KNO arts en……joepie!!! dit keer ook een audiologe!!! We kijken er al weer enorm naar uit en er komen weer veel nieuwe uitdagingen en er gaat weer veel goeds gebeuren!! In de volgende nieuwsbrief hoop ik hierover te kunnen vertellen.

– De verkoop van de plastic recycling portemonneetjes en tasjes heeft dit keer ook al veel meer opgebracht en het aantal dames dat er mee aan de slag gaat neemt toe!!!! Er zijn nu ook 2 verkooppunten in Senggigi dus dat is leuk. En op het Benefiet concert is ook goed verkocht! Het blijft hier hoofdzakelijk afhankelijk van het toerisme en nu is het hoogseizoen, maar goed, dit is in ieder geval een start. Nu ben ik in overleg met de kepala dusun op het eiland om naaimachines die op de school staan en niet gebruikt worden te mogen lenen voor de dames zodat ze meer kunnen maken en ook grotere dingen en tevens de oudste kinderen van de school. die daar interesse in hebben, kunnen leren naaien. Het is allemaal nog in beginstadium maar….pelan pelan….zoals dat gaat hier ha ha ha!! Maar hij heeft er in ieder geval oren naar dus……wordt vervolgd hoop ik maar..En het is te hopen dat er snel weer een definitieve kepala desa (dorpshoofd) is dat maakt het
overleggen wel gemakkelijker en effectiever.
En…. de dorpen zien er heel veel schoner uit en er wordt door meerderen nu meer verzameld al blijft de zee wel een heel groot probleem met name in de regentijd!!!!

Mede namens ieder die geholpen is weer hartelijk dank voor de financiële hulp en ook weer hartelijk dank voor het doneren van kleding ( voor jong en oud) gehoorapparaten en brillen en zonnebrillen!!!! ( ook zeer welkom!!) De kosten voor onderwijs worden steeds hoger en steeds meer dus……we hebben het geld heel hard nodig!

Hartelijke groet,

Jantine Buijs.


Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog