Nieuwsbrief Lombok 07-2020

door | 4 jul 2020 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste sponsoren,

Hoop dat iedereen gezond is en het weer wat gerieflijker wordt allemaal in Nederland met de versoepelingen.Het is weer tijd voor een nieuwsbrief. Hoewel er weinig gebeurd vanwege de corona wil ik toch de regelmaat er in houden vandaar toch een brief.Hier zijn we er ook nog niet met de corona. Er komen elke dag nog besmettingen bij en ook nog doden. Maar relatief gezien zijn dat er niet veel. Momenteel in heel NTB , waar Lombok dus bijhoort,1266 gevallen waarvan 359 in het ziekenhuis en 836 genezen en 65 overleden. Er overlijden meer mensen aan malaria en dengue fever dan aan corona.

Hier is de drukte op de wegen weer zoals voorheen , mensen dragen nog wel mondkapjes maar lang niet iedereen. Bij winkels moet je je handen eerst wassen voordat je naar binnen gaat en is een mondkapje verplicht en bij de Bank staan ze ook nog met een thermometer voordat je naar binnen mag.Dit alles geldt voornamelijk voor de stad in de dorpen kijkt men niet zo nauw. Daar is ook bijna geen corona. Bij ons is het gelukkig ook veilig.

Er gaan steeds meer Hotels en Restaurants open al zijn er geen toeristen omdat die nog niet kunnen komen met het vliegtuig. Het is vakantie nu hier dus er zijn wel enkele lokalen maar dat zijn er maar heel weinig en zet geen zoden aan de dijk. Er is een hele hoge  werkeloosheid en deze impact is veel en veel groter dan de aardbevingen!Maar, gezondheid is nu nummer een en we moeten dus allemaal maar blijven volhouden en doorzetten.

Wat is er gebeurd de afgelopen maanden?

Helaas zijn alle programma’s gecanceld vanwege de corona. Geen Engelse lessen in april en  programma met de optometristen uit Nederland in mei/juni is gecanceld en geen gratis operaties voor de kinderen met een hazenlip. Ook het bezoek van de optometristen in oktober is al afgezegd en zo ook de Engelse lessen deze maand….Ik vrees dat we zullen moeten wachten tot 2021. We hopen het beste maar!!

De specialisten uit Bandung voor de operaties van de kinderen met een hazenlip mogen wel weer komen sinds 1 juli..We zijn nu een lijst met nieuwsbrief Lombok juli 2020 aan het opstellen en hopen dat er rond eind deze maand geopereerd kan worden.Zodoende waren er weer 2 aanvragen voor baby’s met een hazenlip die nog onder het gewicht zitten voor extra voeding We hebben daar melkpoeder voor betaald.

Lina is hard aan het werk en doet het goed. Ze werkt op een kliniek maar wil graag naar een ziekenhuis en zodra daar een vacature komt wil ze schrijven. Maar ja,,,,dat zit er voorlopig ook nog niet in….Zij helpt hier vrijwillig. in de dorpen met gezondheidsonderzoek van de ouderen die niet meer naar het ziekenhuis of de dorpskliniek durven nu. Haar eigen initiatief! Ze had hiervoor een bloeddrukmeter nodig en ik heb haar geld van ons gegeven om deze te kopen. Reuze blij en goed besteed!

De scholen zijn nog steeds dicht en de kinderen moeten thuis leren. Voor de kampong kinderen een ramp want zij hebben geen mobieltje of kunnen niet online omdat er geen internet is!!!..Ze helpen elkaar een beetje maar ja…..ongetwijfeld zal er een grote leerachterstand optreden….. De kinderen krijgen nu eens in de zoveel tijd een pakket van de leerkracht dat ze moeten doorwerken.De kinderen die van de lagere school naar de middelbare school gaan moeten  wel gewoon aanmelden zoals gewoonlijk en dan betalen voor het nieuwe semester. Dit is het geval voor Dinda die van de lagere school maar de middelbare school gaat. Voor haar heb ik dus aanmeldingsgeld en benodigdheden betaald, zij het beperkt nu.

Maulana is geslaagd voor de technische school en wacht op zijn diploma. Zodra hij zijn diploma heeft kan hij werk gaan zoeken als monteur in een garage voor motoren.
Murti is bijna klaar om haar praktijk te openen. De vergunningen zijn binnen en nu is ze nog bezig met het voorbereiden van de diverse formulieren en we hopen half juli open te gaan. 
Voorlopig dus nog geen nieuwe programma’s en we wachten af..

Nog even een keer de nieuwe website: https://bale-tereng.nl

Hartelijk dank weer voor de steun, blijf gezond en hartelijke groet, mede namens het team van Bale Tereng,
Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog