Nieuwsbrief Lombok 06-2021

door | 4 jun 2021 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste sponsoren en en eenieder die geïnteresseerd is in ons werk op Lombok,

Weer even de laatste nieuwtjes vanaf Lombok. Nog steeds is er niet veel te melden vanwege de aandurende corona toestanden. Gelukkig komt het team uit Bandung wel weer deze maand en zijn er van 11 tot 14 juni weer gratis operaties in een ziekenhuis in Mataram. En er zijn wederom veel patientjes!

Scholen/universiteiten zijn gedeeltelijk open. Het is een verwarrende toestand want er is niet een lijn, ieder regelt het zelf lijkt het wel of per stad/dorp/gebied?? Mij is het in ieder geval niet duidelijk en voor iedere student die ik help is het weer anders. Velen nog maar een paar dagen een paar uur naar school en verder zover mogelijk online…..anderen daarentegen kunnen sinds kort weer wel full time maar nog niet alle kinderen.

Het enige wat normaal door kan gaan is het vuilnis/plastic projekt op Gili Gede. De dorpen die nu de hulp krijgen zijn inmiddels gediciplineerd en gebruiken goed de zakken dus alles ziet er veel schoner en verzorgder uit. Ze zijn er ook meer mee bezig dus ook meer bewust van de zaak en dat is waar we naar streven!!

De zee blijft een probleem waar we nog steeds niets verder aan kunnen doen. Er blijft, afhankelijk van hoe de wind staat, heel veel vuil/plastic aanspoelen op het strand. Er wordt schoongemaakt maar ja…..een paar uur later…..Dus dat moedigt ook niet echt aan. Nu is het regenseizoen voorbij dus dat helpt al weer dan is er veel minder vuil.

Omdat de grote sponsor van dit projekt ons sinds januari dit jaar niet meer kan betalen zijn deze kosten dus nu ook uit onze eigen middelen. Gelukkig lukt dat nog steeds nu er verder niet zo vreselijk veel extra kosten zijn.

Waar is het geld de afgelopen maanden aan besteed?

  • Onkosten voor 2e hands rijstzakken die gebruikt worden als vuilniszakken op G.G. en het salaris voor de vuilnisman en bootsman .
  • Een van de studenten loopt nu stage en daarvoor moet ze “in de kos” omdat het ver weg is. We helpen haar met het betalen van deze kosten.
  • Rina op G.G. kan gelukkig weer vaker naar Lombok voor de lessen dus zij krijgt nu ook weer transportkosten voor de boot en de brommertaxi. Ook had zij een uniform nodig voor haar stage
  • Lagere school kind heeft geld gekregen voor een tas en schoolbenodigdheden zoals schriften e.d.
  • Financiele hulp voor 8 hazelipkindjes voor het transport vanuit oost en noord Lombok naar Mataram voor de komende gratis operatiesessie deze maand.

Foto’s van kindjes waar de hechtingen net zijn verwijderd.

Laten we hopen dat, nu met de vaccinaties, er meer zicht komt op verbetering en we over niet al te lange tijd weer meer hulp kunnen realiseren.

Blijf gezond en vooral ook genieten van de dingen die weer kunnen/mogen!
Hartelijk dank weer de financiele hulp, mede namens allen die geholpen zijn.

Vriendelijke groet, namens Yayasan Bale Tereng,

.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog