Nieuwsbrief Lombok 06-2017

door | 9 jun 2017 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Hier weer de laatste informatie vanaf Lombok. We zitten in de Ramadan tijd maar de kinderen moeten nog even naar school en zelfs hebben sommigen nu tentamens of examens dus zijn nog druk. Maar daarna zijn ze lang vrij want Idulfitri ( het Suikerfeest) is dit keer gekoppeld aan de zomervakantie dus genoeg tijd om bij te komen.

Dit keer is ook weer het geld gegaan naar onderwijs

Het onderwijs wordt steeds duurder, zowel de school als de boeken en de uniformen en alles wat er bij komt. Ook hier doet de laptop zijn intrede op de scholen en wordt er van de leerlingen gevraagd een laptop aan te schaffen!! Met name de kosten voor studies zijn erg hoog. Dit jaar studeren er 3 tegelijk af en het is een zware klus om het nodige geld hiervoor binnen te krijgen . We hopen dan ook dat jullie allen nog willen blijven steunen.

  • Julia, die psychologie studeert in Surabaya heeft haar maandelijkse bijdragen gekregen en daarnaast extra geld voor een extra opdracht want, zij is een van de 175 studenten die zijn gekozen uit de totaal 800 studenten, om in aanmerking te komen voor CUM LAUDE slagen!!! Echt geweldig om dit te horen van haar. Ze is ook erg ijverig en geniet van haar studie dus dit gaat vast goed komen! Ze komt dan terug naar Lombok om hier een baan te zoeken en daar ben ik vooral ook heel erg blij mee want een goede psychologe hebben we hard nodig hier.
  • Maulana heeft examengeld gekregen voor het laatste jaar SMP naast het maandelijkse geld en is geslaagd. Hij gaat nu naar de SMK (bovenbouw middelbare school) in Sesela.
  • Lina, die de verpleging opleiding doet, zit ook in haar afstudeerjaar en heeft naast kosten voor een seminar ook het examengeld ontvangen. Hierna moet ze nog een jaar voor “profesi” en dan kan ze ook in een ziekenhuis werken. Ze wil dit heel graag want als ze nu werk gaat zoeken kan ze alleen in kleine dorpkliniekjes terecht en zij heeft meer In haar mars. We gaan proberen het geld bij elkaar te krijgen om dit te kunnen verwezenlijken. Ze heeft het startbedrag van 27 miljoen Rp. nodig hiervoor. ( 1 euro is nu bijna Rp.15.000) en dan komen er uiteraard nog kosten bij……
  • Nurul heeft weer geld gekregen voor het laatste semester SMA.
  • Dodi heeft naast het maandgeld geld gekregen voor het nieuwe semester van de SMP.
  • Muaini, de jongste dochter van Pak Sam heeft geld gekregen voor het kopen van uniformen voor de SMP.

Wat zijn de plannen?

Helaas schieten we niet op met het overleg voor de groepen artsen/specialisten. Er staat nu een groep gepland voor oktober, maar er is nog steeds geen duidelijkheid of zekerheid over. Enkele specialisten komen voor vakantie in juli naar Lombok en dan zullen we wel even “stiekum” wat klussen her en der maar het grote werk zit er nog niet in.

Begin juli komt Dale, de leraar Engels uit Australië weer. Omdat het dan nog schoolvakantie is kan hij geen les geven aan de kinderen. Nu is er een groep leerkrachten op een nieuwe SMP bij mij in de buurt die heel graag les zouden willen hebben. Ze hebben dan nog wel vakantie maar kunnen naar de school komen. Dale gaat ze dan methoden leren hoe je op een leuke en goede manier Engelse les aan de kinderen kan geven. Ben benieuwd!!!! Maar dit experiment lijkt me zeer de moeite waard in ieder geval.

In Nederland komt de vakantie er ook aan dus bij deze wil ik ieder die plannen heeft een hele fijne vakantie toewensen . En natuurlijk weer heel veel dank , mede namens ieder die geholpen is, voor de financiële- en materiële steun en we hopen er dit komende schooljaar ook weer op te mogen rekenen.

Hartelijke groet,

Jantine Buijs.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog