Nieuwsbrief Lombok05-2015

door | 5 mei 2015 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

nieuwsbriefNIEUWSBRIEF LOMBOK MEI 2015

Dit maal even een extra nieuwsbrief omdat er genoeg te melden valt. Daarnaast begint half juni de Ramadan en gelijk de schoolvakanties dus is het even rustiger. MAAR…wat betreft de financien niet want dat moeten er weer veel schoolgelden betaald worden.
Wat is er de laatste maanden gebeurd?

 

ONDERWIJS:

– Filia, de dochter van Adi mag naar de TK (kleuiterschool) maar ook hier zijn al kosten aan verbonden. Wij hebben hier mee kunnen helpen en ze is heel erg blij en kan niet wachten tot ze haar uniformpje aan mag trekken!
– Dodi doet het goed met zijn sportaktiviteiten en wordt regelmatig uitgenodigd deel te nemen aan wedstrijden waardoor hij hogerop kan komen. Om thuis beter te kunnen trainen wilde hij het een en ander aanschaffen. Met de onkosten hiervan hebben wij hem geholpen. Vader Din is apetrots op zijn zoon!
– Maulana en Mustafa hebben beiden weer geld gekregen voor de onkosten voor de school en de kost in Kediri. Beiden doen het goed en behalen goede resultaten.
– Nurul heeft geld gekregen voor haar examen en diploma in Kediri van de SMA.
– Lina moest nieuwe studieboeken aanschaffen die door ons zijn betaald. Ze doet het ook goed en geniet van haar opleiding als verpleegster.
– Julia krijgt nog maandelijks haar geld voor de studie en de kost in Surabaya en zij behaalt hele goede resultaten en geniet van haar studie.

MEDISCH:

– Een baby van 3 jaar met een schizus kon gratis op Bali geopereerd worden maar de transportkosten moesten dan door de fam. betaald worden. Wij hebben hier mee geholpen zodat het kindje geopereerd kan worden.
– Ook zijn de transportkosten betaald voor een jongetje met een hazelip die voor kontrole naar het ziekenhuis hier in Mataram moest.
– Onkosten voor onderzoek en medicatie bij de KNO arts voor Filia.

OVERIGE KOSTEN:

– De waterput van de drinkwatervoorziening in Kekeri was hard aan renovatie toe. Er moesten meerdere ringen geplaatst worden en pijpen verlengd en een goede deksel op de put e.d. Deze kosten zijn uit de projektpot betaald. Er wordt nog steeds goed en dankbaar gebruik gemaakt van het drinkwater.
– We hebben meebetaald aan een aantal transportkosten voor de vrijwilligers van het project Engels en van de optimetristen.

WAT IS ER VERDER NOG TE MELDEN:

– Het project Engels van Dale, de Australische Engelse leraar, is weer suksesvol afgerond. Het enthousiasme was wederom groot en er was ook een duidelijke voor uitgang te konstateren en daar doen we het voor!!!! In juni zijn er een paar dagen voor revisie (niet langer i.v.m. de Ramadan) en dan in September volgt de laatste kursus.

– Kirsty en Laurence, het stel uit Wales dat eerst 2 maanden op Papua was voor de SDSP heeft zich daarna volop ingezet op Lombok voor bijna 2 maanden. Kirsty werkt als occupational therapeute en heeft erg veel goed werk verricht op de speciale onderwijs scholen waar ze veel aanpassingsmateriaal heeft gemaakt voor de leerlingen in samenwerking met Holis. Ook workshops gegeven aan het personeel en veel tips en adviezen. Daarnaast ook workshops en tips gegeven in het Rumah Sakit Jiwa ( ziekenhuis voor geestelijk zieken) Laurence heeft een film gemaakt over de verschillende aktiviteiten die binnen ons project vallen, hetgeen een giga klus is geweest. Hierover later meer.

screenshot-www.stichtingmol.com 2015-05-04 14-23-51De groep optimetristen heeft weer geweldig werk verricht en maar liefts 516 mensen kunnen screenen in 12 dagen op 3 verschillende lokaties!! Er zijn veel mensen die geopereerd konden worden die voor hen betaald werd en heel veel mensen hebben gratis een bril gekregen. Ze hebben een reisverslag gemaakt dat ieder die belangstelling heeft kan lezen op….

– EN jawel ,het is echt waar….er is nu een website gemaakt door Ron Linders en Ike van der Goot , die mij al jaren steunen en nog meer wilden doen!!!! Het ziet er echt heel mooi uit en is iets om trots op te zijn hoor!!! Dank jullie wel Ron en Ike! Jullie kunnen het resultaat bekijken op: www.steunvoorlombok.nl

– En dat is nog niet alles want zij hebben zich ook enorm ingezet om een Benefietconcert te organsiseren en dat is op 31 mei in Uden. DUS….noteer alvast in de agenda’s , op de kalenders en in de I pod of pad of wat dan ook want dit mogen jullie natuurlijk niet missen!!! En hoort zegt het voort……ook op Facebook!

– EN…ja….daar is ook de film te zien die Laurence gemaakt heeft en ben ik er dus stiekum ook een klein beetje bij die dag ha ha ha!!!

– De voorbereidingen voor de groep met de mondhygieniste, KNO arts, tandarts en audioloog, zijn al weer op gang gebracht dus daar horen jullie de volgende keer weer over.

Nou dit alles is toch wel een extra nieuwsbrief waard leek mij zo!! Heel hartelijk bedankt allemaal voor de financiele , materiele en morele steun, mede namens ieder die hiervan heeft mogen genieten. En we hopen dat jullie blijven steunen want de kosten hier blijven maar stijgen maar de lonen gaan niet omhoog!!
Hartelijke groet,

Jantine Buijs.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog