Nieuwsbrief Lombok 04-2018

door | 2 apr 2018 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.
Beste sponsoren en geïnteresseerde,

Hier weer even de laatste nieuwtjes vanaf Lombok.

De laatste maanden is het onderstaande weer betaald:

  • Dina heeft boekengeld gekregen en ook Dinda heeft boekengeld gekregen. Beiden zitten nog op de lagere school.
  • Lina is met haar laatste jaar “profesi” bezig en dat kost weer veel geld. Ze heeft eerst stage gelopen in het ziekenhuis in Gerung en nu is ze in het ziekenhuis kota in Mataram. Er zijn veel materialen die aangeschaft moeten worden en in Gerung moest ze op kamers wonen omdat het te ver weg  is om elke dag op en neer naar huis te gaan.
  • Murti is momenteel in Solo waar ze de vervolgworkshop fysiotherapie doet. Dit is een fantastische kans aangezien hetgeen wat ze daar leert hier nog niet is . Ze zal daar drie weken zijn en de kosten zijn door ons betaald.Ook heeft ze zich nu in kunnen schrijven voor de laatste anderhalf jaar “profesi” en hopelijk kan ze in mei starten.
  • Maulana heeft weer schoolgeld gekregen voor het laatste jaar SMA, de tweede helft van de middelbare school.

Overige activiteiten:

In januari is Dale weer geweest en hebben we de Engelse lessen weer voortgezet in Mambalan op de middelbare school.  In de ochtenduren les aan de kinderen van klas 2 en 3 en in de middag de lessen aan de leerkrachten, met name over verschillende methoden van les geven. Meer actie in de tent en niet alleen maar zitten , luisteren en zwijgen. Er gaat telkens een wereld voor ze open en ze worden zelf ook weer kind. Heel erg leuk om te doen en zeker zeer zinvol. Helaas moeten we deze maand overslaan omdat Dale niet kan komen maar in juni gaan we weer verder.

Ook zijn in maart 2 optometristen en een mondhygieniste uit Nederland geweest en is er hard gewerkt! We zijn begonnen op de SLB in Mataram en daarna een aantal dagen in het noorden en vervolgens nog naar Gili Gede. Voor het noorden hebben we nu officiele toestemming van de Bupati en het ziekenhuis voor de samenwerking. Voor west en oost is dit nog in process maar het ziet er naar uit dat dit ook goed gaat komen. Dit geldt dan voor de optometristen. Voor de andere disciplines geldt een ander verhaal en zij mogen alleen werken in het Universiteitsziekenhuis is samenwerking met een college daar als zijnde kennisoverdracht en praktijkervaring. Voor de toekomst moeten we dus alles goed regelen en zullen er wellicht verschillende groepen zijn die op verschillende plaatsen werken.

We gaan het proberen en kijken hoe het een en ander uit gaat pakken. Heel veel dank weer voor alle steun, mede namens allen die geholpen zijn.

Vriendelijke groet,

Jantine Buijs


Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog