Nieuwsbrief Lombok 03-2021

door | 16 mrt 2021 | Medisch, Nieuwsbrieven, Plastic recycling | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Hopelijk is ieder goed en gezond het nieuwe jaar ingegaan.

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Helaas schieten we nog niet hard op en er kunnen/mogen nog steeds geen specialisten uit het buitenland komen om de programma’s te kunnen doen.

Gelukkig mag het team uit Bandung van de hazelip operaties wel komen dus dat kan ik ieder geval doorgaan. In februari zijn 37 kinderen geopereerd en 4 moesten uitgesteld worden omdat de kinderen verkouden waren en zijn zij op de lijst gezet voor de volgende sessie.

Ook de Engelse lessen liggen nu al een jaar stil. De materie die ik nog heb deel ik nu uit aan diverse mensen die dit goed kunnen gebruiken en delen met anderen. Regelmatig krijg ik verzoeken voor Engelse lessen en moet de mensen dan helaas teleurstellen, dus op deze manier is er nog een kleine troost.

Het vuilnis/plastic prjekt op Gili Gede wordt ook niet meer gesteund door de grote sponsor, een travelagency, omdat zij ook al ruim een jaar nauwelijks bookingen binnen krijgen dus geen geld voor projektondersteuning. Gelukkig kan ik dit project nu nog uit eigen kas financieren maar weet niet voor hoe lang……Hopen maar dat het door kan blijven gaan want het is echt een groot verschil met vroeger. Het ziet er zoveel schoner uit!

Helaas kreeg ik bericht dat de fietstocht van Trap In die elk jaar met Pinksteren wordt gehouden dit jaar ook nog niet door kan gaan. Dus ook van deze kant geen sponsoring dit jaar. Maar het goede nieuws is dat we nu doorschuiven naar komend jaar en dan hopelijk alsnog sponsoring kunnen krijgen.

De scholen en universiteiten zijn weer open maar nog niet de hele week. De lagere – en middelbare school kinderen gaan enkele dagen, d.w.z. uren , per week naar school. De studenten van de universiteit hebben afspraken met de docent en dat is ook zeer beperkt, Er is geen eenheid , elke school is weer anders wat het heel ingewikkeld maakt.

Maar al “leren” de kinderen thuis, toch is er geld nodig voor mappen, kopieren of andere schoolbenodigdheden.

Waar is het geld de laatste maanden aan besteed?

  • Een man van Sumbawa moest een darmoperatie ondergaan die alleen hier op Lombok mogelijk is. We hebben zijn transportkosten betaald van Sumbawa naar Lombok.
  • Melkpoeder voor een baby met een hazelip voor extra voeding zodat het hopelijk de volgende sessie op het juiste gewicht is en wel geopereerd kan worden.
  • Van 2 studenten aan de universiteit UNRAM en een leerling van de middelbare school kunnen de ouders de studiekosten niet meer volledig betalen. Deze kinderen hebben zelf voor elkaar gekregen dat ze korting krijgen en nu hebben wij de rest bijgelegd zodat ze toch de studie kunnen afmaken. Alle drie doen ze ook klusjes om zelf mee te kunnen betalen, geweldig!! Zulke kinderen help ik met dubbelplezier!
  • 3 kinderen van de lagere school hebben geld gekregen voor schoolbenodigdheden.
  • Rina, die op Gili Gede woont en nu op de middelbare school op Lombok zit kan gelukkig ook weer een paar dagen per week naar school. Nu krijgt ze dus weer het transportgeld hier voor ( boot en brommertaxi)

Tot zover de laatste nieuwtjes van Yayasan Bale Tereng en we hopen dat u ons ook tijdens deze moeilijke tijden wilt/kan blijven steunen.

Blijf gezond en hartelijk dank, mede namens allen die geholpen zijn en Yayasan Bale Tereng,

Vriendelijke groet,

Team Yayasan Bale Tereng

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog