Nieuwsbrief Lombok 03-2020

door | 25 mrt 2020 | Nieuwsbrieven, Onderwijs | 1 reactie

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste donateuren en andere belangstellende,

Weer tijd voor een update uit Lombok. Eerst wil ik iedereen veel sterkte wensen en goede moed in deze moeilijke tijd met het corona virus. Blijf gezond! En natuurlijk weer hartelijk dank, mede namens ieder die geholpen is , voor de financiële steun en de middelen die we mochten ontvangen.

Het geld is besteed aan onderstaande:

 • Melkpoeder voor een baby met een hazenlip in Kediri zodat ze op het goede gewicht komt en de volgende sessie geopereerd kan worden. Hopen dat de artsen weer mogen komen in mei maar dat is nog zeer de vraag.
 • Kosten voor het maken van een echo voor een kindje  met een hazenlip en hartproblemen.
 • Medicatie voor een kind met knokkelkoorts. (Dengue fever)
 • Maulana heeft weer schoolgeld gekregen voor de SMA
 • Ook Rina heeft weer geld gekregen. Maar, ze is niet meer in de kost nu, maar weer thuis. Dat is toch fijner en veiliger voor haar. Het is dus nu weer transportgeld. Ze doet het erg goed op school en heeft het daar erg naar haar zin, heel fijn!
 • Voor 3 kinderen schooluniformen en boekengeld.
 • Reparatiekosten voor de laptop van Aini die op de SMP zit. Voor bekenden, de dochter van Pak Sam.

Wat is het overige nieuws?

Murti is geslaagd met vlag en wimpel!!! Ik ben naar de inauguratie en de beediging tot erkend fysiotherapeute voor haar naar Bali gegaan om er bij te zijn. Ze straalde en was vreselijk blij!

Nu zijn we hier op Lombok hard aan de slag om haar praktijk voor elkaar te maken. De ruimte is al gehuurd en die zijn  we nu aan het toegankelijk maken ook voor gehandicapten en aan het inrichten. Materialen kopen, meubeltjes e.d. ook moet ze nog weer terug naar Bali even voor het verder regelen van de officiële toestemming voor de praktijk  bij de vereniging van erkende fysiotherapeuten. Al bij al een hele klus waar ook veel uitgaven bij komen kijken.

Maar het is het dubbel en dwars waard want veel patienten zitten al op haar te wachten.We hebben nog even tijd nodig maar hopen dat, als de vergunning er is en de corona het toelaat, ze snel mag beginnen.Na 7 zware studiejaren is het dan zover: terug op Lombok en haar droom mogen verwezelijken!

Nog steeds druk met het plastic programma en  nu loopt het echt naar wens en de dorpen zijn schoon en de bevolking werkt grotendeels mee en gaat het snappen.Maar….wat we via de zee aangespoeld krijgen is meer dan verschrikkelijk!! Er wordt schoongemaakt maar na een paar uur ligt er weer een laag, een ramp vooral in de regentijd!Wij kunnen dat niet alleen oplossen en hebben hulp van de Regering nodig hiervoor. Dat wordt de volgende stap.

Het plan is dat de optometristen weer komen. De eersten in mei maar dat staat nu op losse schroeven. We wachten af. Hopen maar.Engels in april gaat ook niet door nu.
Maar, ondanks de corona kunnen we nog meer dan genoeg doen hier en wij kunnnen en mogen nog steeds de deur uit. Op Lombok is nog geen corona geconstateerd.We hopen dan ook dat jullie ons willen blijven steunen!
Blijf gezond en nogmaals veel darppnk

Hartelijke groet,
Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

1 Reactie

 1. Yvonne Wesselink

  Keep up the good work!! Vorig jaar hebben we het van dichtbij mee mogen maken en een beetje met Jantine en Holis mee mogen helpen. Het voelt nu zo vreemd dat we nog geen jaar later helemaal niet op reis kunnen en de hele wereld een beetje tot stilstand komt. Hopelijk blijft corona uit Lombok weg en komt het toerisme weer op een gezonde manier op gang. Stay safe! Liefs van ons uit Loosdrecht. Jeroen, Yvonne, Bas en Siep

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog