Nieuwsbrief Lombok 03-2017

door | 28 mrt 2017 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste sponsoren,

Weer even een update vanaf Lombok. Dit keer is het geld weer volledig naar onderwijs gegaan.
De onderstaande leerlingen/studenten zijn weer geholpen:

Maulana, de zoon van Mar, heeft weer maandgeld ontvangen voor het laatste jaar SMP in Kediri. Hij doet het goed en hoopt straks door te kunnen gaan naar de SMA in Mataram.

Julia studeert dit jaar af in psychologie in Surabaya en zijn er nu extra kosten. Ze moest een seminar volgen, praktijk lopen en vervolgens haar onderzoek gaan doen voor de skriptie. De kosten voor de wisuda ( inauguratie) en alles wat daarbij hoort komen nog!!!! Het is niet te geloven hoe hoog deze kosten zijn, doet niet onder aan Nederland!! Maar gelukkig is ze heel serieus en doet het goed en als ze afgestudeerd is komt ze terug naar Lombok om hier aan de slag te gaan en dat is wat we heel erg graag willen!!

Mustafa, de zoon van Pak Mus, is het tweede semester ingegaan studie ecomomie in Mataram. Hij heeft het naar zijn zin en tot nog toe gaat het goed. Pak Sam is apetrots op zijn zoon gezien zowel hij als zijn vrouw analfabeet zijn.

Nurul heeft maandgeld en SPP ontvangen voor de SMA.

Lina, uit Kekeri die de verpleegstersopleiding doet hier in Mataram loopt nu stage in een Puskesmas (dorpskliniek) om praktijkervaring op te doen. Ook hier moet voor betaald worden. Ze is heel serieus en vindt het erg leuk. Dit is haar laatste jaar maar dan moet ze komend jaar nog een jaar extra voor “profesi” zodat ze meer mag doen en een betere baan kan gaan zoeken.

Dodi, de zoon van Din, heeft geld gekregen voor sportmaterialen. Hij kan, als hij de sportschool af maakt, een baan krijgen straks in de nieuwe sporthal die gebouwd wordt. Laten we hopen dat dit waarheid gaat worden.

Overig nieuws:

In april komt een Belgische logopediste een maand hier bij ons in de bungalow en zij zal college geven op de UNRAM en ook mensen daar trainen in het ziekenhuis en als daar nog tijd voor is een paar dagen weer naar de SLB voor de doven bij Pak Win. Zij is hier eerder geweest in december en daarna gaan reizen. Haar gedachten bleven bij Lombok en ze vroeg me of ze terug mag komen. Uiteraard is Sofie van harte welkom!! Ze is enorm gemotiveerd en doet het erg goed dus we kijken er allemaal naar uit!

In de eerste week van juli staan Engelse lessen gepland met Dale uit Australie, Maar…dan is net de Ramadan afgelopen en de scholen zijn dan nog dicht. Een alternatief zou zijn les geven aan de leerkrachten die dit willen. Er schijnt genoeg belangstelling te zijn maar de vraag is of ze dan al weer terug zijn van het fam bezoek in verband met Idulfitri ( suikerfeest). We zijn hier over nog in overleg en anders wordt het september.

De KNO arts, audometriste, mondhhygieniste en kaakchirurg geven de moed niet op en zijn weer in overleg gegaan met Dr. Hamsu, de KNO arts van het universiteitsziekenhuis, over de mogelijkheid toch weer te komen in oktober. Er zijn mogelijkheden maar er mogen totaal geen handelingen worden verricht!!!! Betekent dus alleen college geven, trainingen …….en dan hopen we dat we zo stiekum toch weer wat kunnen gaan doen….. Het blijft heel moeilijk en het is zo vreselijk jammer omdat ik vaak benaderd wordt door mensen die mij vragen wanneer er weer een tandarts of oogarts komt omdat ze klachten hebben en geen geld om naar de dokter te gaan. Ook de doktoren benaderen mij want zij willen dolgraag meer info en goede materialen e.d. Laten we dus hopen dat deze inspanningen iets gaan opleveren!

Zo is dus ook het programma voor de ogen uitgesteld. Wellicht komen er mensen van Stichting MOL deze zomer even om te kijken of er toch misschien iets voorbereid/overlegd kan worden maar dat is nog niet zeker. Wel komt er een optometrist op vakantie in juli dus….wie weet… kunnen we stiekem op een afgelegen plek even “klussen” ha ha ha….

Dit was het dan weer voorlopig. Jullie zijn weer op de hoogte.
Wederom hartelijk dank voor alle hulp , mede namens allen die geholpen zijn!

Vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog