Nieuwsbrief Lombok 03-2016

door | 14 mrt 2016 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Hier dan de eerste nieuwsbrief weer van het jaar 2016. Hopelijk is ieder gezond het jaar in gegaan en weer met volle moed aan de slag gegaan. Wij in ieder geval wel en er is dus weer iets te melden.

ONDERWIJS

– Mustafa heeft weer zijn maandelijks bedrag gekregen voor de studie en het verblijf in de asrama. Hij doet het goed en in juni is hij klaar en kan hij werk gaan zoeken. Vader Sam is erg trots op zijn zoon.
– Dodi heeft geld gekregen om boeken te kopen voor de SMP en zijn gescheurde broek te vervangen.
– Maulana heeft zijn maandelijkse bijdrage gekregen voor de SMP en asrama in Kediri.
– Nurul in Kediri heeft haar maandgeld gekregen voor de SMA.
– Lina doet het goed op de verpleegsteropleiding en is nu druk met stage op verschillende plekken en ze vindt het erg leuk. We hebben haar betaald voor het bijwonen van een Seminar en het kopen van boeken voor de praktijk.
– Julia doet het ook goed in Surabaya met haar studie psychologie. Naast het nieuwe semestergeld heeft zij ook geld gekregen om diverse boeken te kopen.

MEDISCH

– Een bouwvakker kreeg een ongeluk terwijl hij met de elektrische zaag bezig was en had een flinke jaap in zijn duim. Hij is naar de dorpskliniek gegaan en daar is het verzorgd en gehecht. Echter na een paar dagen kreeg hij hoge koorts, werd erg ziek en is naar het ziekenhuis gebracht waar hij bijna een week op de intensive care heeft gelegen met tetanus!!!! We vreesden voor zijn leven.
Duidelijk is dat de wond niet goed schoongemaakt is met alle gevolgen van dien. De man kon deze behandeling niet betalen en wij hebben hier mee geholpen. Gelukkig is hij weer thuis en gaat het weer goed met hem en hij heeft vreselijk veel geluk gehad!!

OVERIG

– We hebben 2 tweedehandse drums gekocht voor Gili Gede om het afval in te verbranden. Momenteel is er vreselijk veel plastic en dat komt allemaal van zee. Tijdens het regenseizoen komt alle troep van Lombok in de zee en liggen de stranden vol!! Het is verschrikkelijk en je kan blijven schoonmaken. Omdat het in de dorpen nu veel schoner is willen we hier extra de aandacht op vestigen en de hulp van de bewoners vragen om de stranden ook schoon te maken. Maar ja….als het niet van jou is???…. Maar we geven niet op en gaan nu tijdelijk met deze drums werken .Ze maken schoon en het afval wordt in de drum op het strand verbrand ver van de dorpen en als er geen wind die kant op staat.
– Nu moeten we met elkaar een plan maken om dit te voorkomen en hulp vragen van de regering want uiteindelijk moet de troep op Lombok opgeruimd worden zodat het niet naar de eilanden komt. Genoeg te doen dus nog op dit gebied!

PLANNEN

Eind maart starten de Engelse lessen van Dale weer op het eiland. Zoals gewoonlijk weer 2 weken zowel voor de oudste leerlingen van de lagere school in de ochtend als voor de volwassenen die in het toerisme werken of andere belangstellenden van het eiland in de namiddag. Dit jaar komt er 4 dagen een collega van Dale mee dus kunnen we nog meer doen.

Dan komen in april weer een groep optometristen en een huisarts en gespecialiseerd EHBO’er naar Lombok voor 2 weken. Er wordt weer oogscreening gedaan, brillen geleverd e.d. Het wordt wel steeds moeilijker en nu moeten er officiële papieren zijn uit Jakarta wat een onhaalbare zaak is…..Dus…maar proberen brieven te krijgen van artsen of kampong-hoofden hier en voorzichtig zijn met wat we doen en waar we zijn….Heel jammer en moeilijk en ik hoop niet dat ze dit nog moeilijker gaan maken want dat maakt het voor mij onmogelijk om deze activiteiten voort te zetten. Maar nu roeien we nog met de riemen die we hebben met extra waakzaamheid.

Ook in april weer gratis hazenlip- en cleftpalate operaties in Mataram

In juni gaat Trap In weer fietsen voor de goede doelen en wij zijn er dit jaar ook weer bij!!! Dank jullie wel Ike en Ron!

Hartelijk dank weer voor alle financiële hulp en giften , mede namens ieder die geholpen is en vriendelijke groet,

Jantine Buijs

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog