Nieuwsbrief Lombok 03-2015

door | 26 mrt 2015 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste mensen,

Weer een laatste update vanaf Lombok.
Het sponsorgeld is de laatste maanden besteed aan de volgende zaken:

Onderwijs:

Maulana, de zoon van Mar, heeft schoolgeld gekregen en geld voor de kostschool SMP in Kediri en hij doet het goed daar

Mustafa heeft ook zijn schoolgeld en kostgeld gekregen voor de SMK in Kediri en ook hij behaalt goede resultaten tot nog toe. Vader Pak Sam is trots op hem
.
Nurul in Kediri is aan haar laatste jaar SMA bezig en dat gaat ook goed.

Dodi, de zoon van Din, heeft geld gekregen voor de sportschool en het aanschaffen van een boksbal Hij is al verschillende malen uitgekozen om aan wedstrijden mee te doen en de laatste keer zelfs in Makassar in Sulawesie. Als hij het goed blijft doen dat kan hij een speciale opleiding gaan volgen. Vader Din vindt dit uiteraard helemaal geweldig!

Dina doet het goed op de verpleegsteropleiding en ze heeft net 3 weken praktijk achter de rug in het ziekenhuis in Gerung wat ze heel goed doorlopen heeft. Daarnaast krijgt ze de mogelijkheid om een kursus Engels te doen na schooltijd en dit wil ze erg graag en hebben we ook voor haar betaald.

Helaas minder goed nieuws over Amin uit Kekeri. Hij heeft gevochten met een slechte afloop voor beide partijen en hij zit in de gevangenis en kan voorlopig geen school meer volgen. Zeer triest, temeer daar hij het goed deed en in zijn laatste jaar zat!!

Medisch:

Voor Hikmatul, een baby van 9 maanden oud hebben we de laboratoriumkosten betaald voor een onderzoek van de longen.

Voor 3 mensen zijn er speciale brillen gemaakt.

Voor Dinda zijn laboratoriumkosten en medicijnen betaald.

Ook voor Dina zijn laboratoriumkosten en medicatie betaald

Overige kosten:

Voor het plastic projekt op Gili Gede is er een poster ontworpen en afgedrukt met hulp van foto’s van Holis en ontwerp van Laurence, een documentaire/filmmaker uit Wales die momenteel met zijn partner, Kirsty, een occupational therapist, hier is. We hebben 10 posters laten drukken die gebruikt worden op het eiland Gili Gede (bij ieder Hotel een poster) en bij het projekt zelf en 1 poster in Senggigi bij een restaurant waar we ook spullen mogen afgeven om te verkopen daar.
Daarnaast zijn er labels ontworpen en gedrukt om aan de gemaakte spullen te hangen. De kosten voor dit alles zijn betaald uit de projektpot.
Het gaat goed met het projekt en er gaan steeds meer dames mee doen nu ze zien dat het centjes oplevert!! Wel blijft het plastic een heel groot probleem en vooral in de zee!! Als het geregend heeft is de laag plastic soms niet meer te overzien, en dat is niet alleen op Lombok helaas!!!! We moeten nog eens goed praten over hoe we hier een oplossing voor kunnen vinden. Maar ja, de bron is bij de Regering…..Hoe dan ook, de dorpen zien er veel schoner uit en er is vooruitgang geboekt. Gewoon doorzetten dus maar!

De occupationaltherapist is aan het helpen in het ziekenhuis en op 2 speciale scholen. Ze heeft al verschillende aanpassingen gemaakt voor de kinderen en veel advies gegeven en het is geweldig hoe het gaat! Geld voor de materialen zijn door ons betaald en Holis en Laurence hebben alles kosteloos gemaakt.
Laurence is onderwijl bezig , op verzoek van een van de sponsoren, om een film te maken van onze aktiviteiten hier op Lombok die bedoeld is voor een te houden  benefiet concert in mei. Daar komt nog meer info over tezijnertijd. Hij doet dit allemaal gratis voor ons. Hij en Kirsty zijn 2 maanden hier en logeren bij ons in Kekeri.

Terwijl deze aktiviteiten lopen en ik regelmatig mee moet naar een school of het ziekenhuis voor vertalen ben ik al bezig met de voorbereidingen voor Dale, de Australische leraar Engels die 28 maart weer komt en dan vanaf 30 maart start met de 2e sessie Engelse lessen op Gili Gede. Ik ben er dan 2 weken bij om te helpen met organiseren en vertalen. Ook alvast de voorbereidingen voor de groep optimetristen die 3 april aankomen op Lombok en dan 6 april starten met de oogmetingen, aanmeten van brillen, operaties e.d. Alles tegelijk dit keer, maar het loopt en we roeien met de riemen die we hebben ha ha ha…

Hartelijk dank weer voor  de financiele en materiele steun , mede namens ieder die geholpen is en tot een volgende nieuwsbrief maar weer.

Hartelijke groet,

Jantine..

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog