Nieuws Lombok 05-2023

door | 10 mei 2023 | Nieuwsbrieven | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste mensen,

Hierbij weer even een brief met informatie over de afgelopen maanden.We hebben de Ramadan net weer achter de rug en nu begint alles weer een  beetje “normaal” te worden.Er komen inmiddels ook weer meer toeristen dus dat is ook fijn. Laten we hopen dat het nu een tijdje rustig blijft en de mensen weer naar wens kunnen functioneren.
Waar is het geld aan besteed de laatste maanden?

Onderwijs

Muani , de dochter van Pak Sam, heeft weer schoolgeld gekregen.
Dinda, de dochter van Din, geld voor onkosten voor praktijkwerk.
Melany, de dochter van Pak Jae, heeft boekengeld gekregen, ze doet het goed met haar studie rechten.

Overig

  • Shania heeft weer geld gekregen voor het betalen van haar kamer. Ze is bezig met de voorbereidingen van het afstuderen en hoopt dat dit binnenkort gaat lukken.
  • RIna heeft ook geld voor de kamerhuur gekregen. Deze maand is de laatste maand van haar stage bij het Hotel Merumatta in Senggigi. Komende maand krijgt ze haar diploma, ze is geslaagd voor zowel theorie als praktijk. Nu hopen we dat ze een baan kan krijgen. De school helpt haar mee zoeken hiernaar. Ze is een lange tijd niet meer thuis geweest op Gili Gede dus ik denk dat ze ook eerst wel even een paar dagen naar huis wil straks. Ze heeft het heel goed gedaan.
  • Lina, de verpleegster uit Kekeri, heeft weer geld gekregen voor haar hormonenkuur. Ze wil graag naar Jakarta naar het Damais ziekenhuis, speciaal voor kanker, voor een second opnion en ik kan me dat helemaal voorstellen en sta hier ook achter. De apparatuur laat hier nog al eens te wensen over en de uitslagen zijn te wisselend en volgens ons niet geheel betrouwbaar. Ze is nog jong en we willen dolgraag alles doen om haar te helpen. We willen graag een crowdfunding voor haar opzetten. Dit heeft even tijd nodig om alles voor te bereiden. Als het zover is dan krijgen jullie daar ook bericht over.
  • Murti heeft geld gekregen om nog een extra aanvullende fysio studie te doen zodat ze S2 niveau heeft en veel meer werkmogelijkheden krijgt en ook les mag geven. Gelukkig begint haar praktijk nu weer te lopen na de tegenstanden van covid en Ramadan…..Ook komen er nu al enkele buitenlanders  die hier wonen naar haar praktijk en die erg tevreden over haar zijn. Op deze manier werkt de tam tam en dat is wat ze nodig heeft, fingers crossed!

Jullie zijn weer op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Hartelijk dank wederom, mede namens ieder die geholpen is.Blijf gezond en vooral ook genieten!

Vriendelijke groet, namens Yayasan Bale Tereng,

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog