Lombok nieuwsbrief 06-2022

door | 1 jun 2022 | Geen categorie | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Beste lezers,

Hier weer een update vanaf Lombok. Heerlijk om te kunnen melden dat de goede tijden er weer aan komen. Indonesië is weer open, geen quarantaine meer, geen PCR als je volledig bent ingeënt en er zijn inderdaad al weer toeristen!! Ook staan er weer programma’s aan te komen ! Eind deze maand  komt Dale weer, de Engelse leraar uit Australië, na ruim 2 jaar niet geweest te zijn. En hopelijk dit jaar ook weer de optometristen. Er zullen dan nog geen daadwerkelijke programma’s plaatsvinden omdat we eerst weer vanaf het begin moeten starten met aanvraag van de vergunningen e.d. want alles is inmiddels verlopen.  We kunnen in ieder geval een start maken met de voorbereidingen. We gaan er voor en ik zit al te popelen!!!!

Ook geweldig om te mogen vertellen dat er zeer enthousiast is gereageerd op het weefproject!! We hebben twee derde van het bedrag binnen en er is al gestart met boren . Er is water en het gaat nog steeds goed zonder al te grote problemen dus we hopen dat het vlot gaat en dat er nog iets extra geld gaat binnenkomen. Ik ben er geweest en heb alles gezien en gesproken met  Erwin en het lijkt allemaal erg goed. Als er eenmaal water is dan kunnen we ook verder met de andere zaken ,super fijn, heel veel dank aan de goede en gulle gevers, mede namens Erwin en Yayasan Bale Warna Alam!!!

Waar is het geld de afgelopen ,maanden verder aan besteed?

Onderwijs

  • Kostgeld voor Shania.en kosten voor het printen van de scriptie. Ze is bezig met afstuderen en het gaat goed en ze behaalt tot nog toe goede resultaten en hoopt dit jaar nog af te kunnen studeren!
  • Holis heeft een houten opvouwbare werktafel gemaakt voor Galih en daar geld voor gekregen.
  • Geld voor een schooltas en schoenen voor een leerling van de SMP
  • Dina, de dochter van Mar, is klaar op de lagere school en gaat nu naar de SMP. Ze had een afscheid met de leerlingen van haar klas hetgeen hier de gewoonte is en waarvoor betaald moet worden. Ook heeft ze geld voor schriften gekregen. Dina krijgt eenmalig financiële steun van de school voor de SMP. Dit krijgen 5 kinderen die heel goede resultaten hadden en zij is daarbij!

Medisch

  • Lina heeft een gedeelte van het geld gekregen voor de operatie en de eerste bestralingen.
  • Murti heeft geld gekregen voor een uitgebreid bloedonderzoek.
  • Mar heeft geld gekregen voor een behandeling aan haar voet .

Anders

Pak Udin heeft weer geld gekregen voor het ophalen van de vuilnis . Het dorp ziet er nog steeds mooi schoon uit en de mensen zijn hier zich ook meer van bewust. We zijn op de goede weg…..Helaas is de zee vreselijk vies, vooral nadat het geregend heeft komt er heel veel vuil en plastic via de rivieren  in de zee…heel triest om te zien en we kunnen daar niets aan doen helaas…….Laten we hopen dat het weer beter wordt nu het droge seizoen is gestart….

En dus het geld voor de watertoren voor het weefproject. in Pringgasela. De eerste gasten zijn al weer geweest en er komen weer meer boekingen dus…..laten we hopen op een goede zomer!!!! En…dat het laatste restje geld voor het project ook binnenkomt. Het enthousiasme om alles op te zetten  is groot dus daar ligt het niet aan!
Iedereen weer heel hartelijk bedankt voor de steun , mede namens ieder die geholpen is.          

vriendelijke groet,
Namens Yaysan Bale Tereng.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog