Hulpacties gaan door dankzij jullie giften

door | 14 aug 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Dankzij de vele giften, waarvoor heel veel dank, is er genoeg geld binnen gekomen om verder te gaan dus we besluiten dit ook te doen. Ik vind het belangrijk dat ik eerst nu meer aandacht aan mijn direkte omgeving besteed, want zij hebben ook wel degelijk hulp nodig. Rus gaat de inkopen doen en zijn fam zorgt voor het maken van de pakketjes zodat ik me kan concentreren op de andere zaken. We gaan eerst naar Kekeri barat waar Mar (mijn hulpje in de huishouding 2 keer per week) woont. Zij woont daar nu in het tentenkamp dat opgezet is op het open terrein voor het huis van haar neef. We gaan er naar toe en delen de pakketjes uit en ieder is er heel erg blij mee.

Daarna doen we hetzelfde in de kampong waar ik woon en daar is ieder ook heel erg blij met deze gift!

Even opnieuw inslaan en pakketjes maken en dan kunnen we aan het eind van de middag naar Orong, hoger in de bergen voor Senggigi. De pakketten gaan in de auto en wij gaan er in een stoet met de motors achter aan. Het tentenkamp is hoger in de Bergen en zover kan de auto niet komen. Dan vervoeren we de pakketten per motor verder langs een klein hellend zandpaadje naar boven.

Ook hier is de schade weer groot. We worden rondgeleid door de kepala kampong (hoofd van het dorp) die vreselijk blij is met onze hulp want daar is nog niemand geweest om iets te doen. Te veraf gelegen. Ook hier kunnen we weer veel pakketten afleveren en is ieder vreselijk blij en dankt alle Nederlanders die hier aan mee geholpen hebben!

Voordat we naar huis gaan spreken we af morgen weer verder te gaan. Rus komt weer naar mijn huis morgenochtend en dan bekijk ik weer de financien en gaan we de inkopen doen en op stap. Waarschijnlijk eerst naar Lilir en dorpen hoger in de bergen achter Kekeri waar ik woon en als er dan nog tijd is ook naar Dopang terug waar we gisteren survey hebben gedaan.

De foto’s, wederom gemaakt door Holis, zeggen weer genoeg denk ik.

En…..we hadden 14 uur stroomstoring vandaag ( vanaf 2 uur vannacht) dus geen bereik van wat dan ook……eindelijk weer wel maar mijn kaart weigerde en moest ik naar de grote Mall waar het XL centrum zit om te vragen hoe of wat en hulp. Balen want is niet dichtbij en ik heb geen zin om in zo’n gebouw nu op de 3e verdieping te moeten zijn. Maar…nood breekt wetten dus op weg. We komen daar aan en wordt net de slagboom naar beneden gedaan ! Een medewerker laat ons weten dat de Mall dicht gaat vanaf nu! Reden, vraag ik? Antwoord: : participatie op een volgende aardbeving!!! …..terug naar huis en mag ik de kaart van Holis gebruiken …. Dus kan gelukkig weer bellen en internetten!

Heel veel dank wederom en hartelijke groet,

Jantine

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog