Aardbevingen Lombok

door | 7 aug 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Wederom zijn er zware naschokken geweest op Lombok! Inmiddels hebben we diverse mensen gesproken en het is een regelrechte ramp! Ons geliefde eiland totaal in puin. We zien er veel van op TV en lezen het in de kranten maar hoe kan de situatie beter geschetst worden dan een persoonlijk verslag van Jantine. Lees, huiver en leef mee:

Korte e-mail:

Dank jullie wel ,wij zijn safe en het huis heeft maar weinig schade opgelopen maar het is een hele grote ramp!!
Hier onder mijn eerste bericht dat ik jullie nu verstuur want ik kan alle mails en sms en tel niet meer aan.
Inmiddels alle toeristen van de gili’s geëvacueerd. Vannacht nog 4 naschokken. Winkels en scholen nog dicht. Heel erg veel mensen zijn dakloos. Ieder bang en in paniek en meesten slapen nog buiten. Zijn ook veel kampen opgezet.

Kort verslag:

 

Even snel , hartelijk dank voor jullie bezorgdheid. Het was 7.1!!! Nog heftiger dan de vorige. Wij zijn o.k. en onze vrienden ook en Gili Gede ook.

MAAR…al 182 mensen dood en heel veel gewonden en erg veel vernield het is een grote ramp!
Hier raakten de mensen in de kampung in paniek en kwamen allemaal met matrasjes en kussens naar ons en lagen overal bij ons op het pad, een puinhoop!! Drinken, eten , roken…..huilen ….Gelukkig ben ik kalm en heb ze gezegd rustig te blijven en niet te gaan rennen en dat hielp wel. Toen kwam er een tsunami waarschuwing en ging ieder weg naar de bergen en Din vond dat wij moesten meegaan. Dus mee. In het donker ( mati lampu) maar kon nog een zaklamp meenemen. Door de rijstvelden in een lange stoet als vluchtelingen in het donker, het leek net als wat ik op t.v. zie en nu liepen wij er bij!!! Maar toen we weer op een weg kwamenwas het vreselijk!!! Honderden mensen in trucks geladen, op motoren, lopend, allemaal op de vlucht, Dit is veel gevaarlijker dacht ik een en al opstopping!! Als er nu een beving komt!!! Wij zijn terug gegaan met Din en Ronnie en de kids. Gelukkig maar. Velen zitten nog in hogere gebieden en zijn bang of huis kapot…..
Mar zit ook in een nu net opgezet kamp in de rijstvelden….haar huis is ook gescheurd en ze zijn bang….
Ik heb verder niemand nog kunnen spreken want er was geen signaal vanwege mati lampu en nu stromen de berichten binnen …..

Maar wij zijn dus o.k. en we hopen van harte dat het nu even rustig blijft!!

Liefs voor allemaal, ook namens Holis,

Jantine


Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog