9 okt – zaterdag de eerste 6 huizen!

door | 10 okt 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Vroeg in de ochtend rijden we naar Pringgasela. waar we Erwin en Nizar treffen. Nizar doet verslag van de voorbereidingen van de huizen en we zitten op schema. Aanstaande zaterdag worden de eerste 6 geplaatst. Ik heb een aanbod gekregen om 2 grote tenten te leen te krijgen van 6×14 meter die opgebouwd kunnen worden tot noodschool. Het hoofd van de school moet dan een contract tekenen dat hij deze tent voor maximaal een jaar te leen krijgt en in goede conditie moet terug geven. Deze zijn nodig in Pringgasela en Erwin gaat er achter aan om te overleggen. Ook heb ik geld gekregen van onderwijzers van een school in Melbourne om schoolbenodigdheden voor de leerlingen te kopen. dit geld geef ik aan Erwin en hij doet de inkopen. Zaterdag kunnen we dan gelijk met de tenten de spullen overhandigen op de scholen.

Om te bepalen waar we het eerst starten met het opzetten van de huizen gaan we nog een keer naar de locaties om te kijken welke locatie al bijna klaar is met schoonmaken en opruimen van de funderingen en omgeving. Eerst gaan we naar Kampung Aik Empok en Desa Pringgasela. Hier zijn naast de bewoners ook een groep mannen van het TNI ( Indonesisch leger) aan het ruimen en ze schieten heel hard op. Er wordt goed gewerkt. We overleggen met het dorpshoofd en hij bepaalt welke 20 gezinnen die geen huis meer hebben geholpen gaan worden.

Daarna rijden we door naar Labuhan Pandan en bezoeken Desa Dadap als eerste. Ze weten dat we komen en er is een heerlijke lunch voor ons voorbereid met vers gevangen vis, heerlijk! De kinderen genieten ook weer van onze komst als er weer veel extra aandacht is. In deze desa zijn veel weeskinderen en ook relatief veel bejaarden. Het is een klein dorp, afgelegen en de meesten leven daar van de visvangst., Je kan er ook niet met de auto komen en moet het laatste stuk lopen en we bekijken dan ook de mogelijkheid hoe we dat straks met de truck kunnen doen met de huizen…..Maar er is een alternatief en met een groep mensen kunnen we dat wel sjouwen en regelen, dus dat is mooi.

We lopen verder naar desa Dadap en daar is naast de bewoners een team van SAR hard aan het werk en ook is er een bulldozer van de Regering die een huis op een vreselijke manier naar beneden haalt. Ik kan het bijna niet aanzien en helemaal al niet omdat de vrouw des huizes er huilend naar staat te kijken……Ze hebben zo lang moeten sparen voordat ze dit huis konden bouwen……
Ik praat een tijdje met het team van de SAR en zij vinden dit ook niets en zij doen alles met de hand zodat de bruikbare stenen en stukken hout bespaard blijven en apart gelegd voor hergebruik. Wederom zie ik heel veel asbest en het blijkt dat ook deze mannen niets weten van het gevaar van asbest en schrikken van mijn verhaal!!

Na deze indrukwekkende bezoeken brengen we Erwin laat in de middag terug naar huis en komen tot het besluit dat we zaterdag starten in Pringgasela met plaatsen omdat ze daar er dan klaar voor zijn.
Het is al weer donker als we thuis komen, maar met een goed en tevreden gevoel, we kunnen verder!!!
Ik ga vandaag verder met regelen van de schooltenten, een pick-up truck e.d.

Heel fijn dat nog steeds mensen ons blijven steunen zodat we het program goed kunnen afmaken.

Heel veel dank, mede namens de bevolking van Lombok en vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog