5-6 sept – Organiseren

door | 6 sep 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Woensdag 5 september gaan de jongens eerst weer inkopen doen en dan in de middag survey een keer nog in het oosten is het plan. Erwin moet in zijn tuin kokosnoten kappen omdat die anders op zijn schuur gaan vallen. Wij blijven die dag ook thuis om bij de werkers te blijven en voor onszelf de nodige dingen te doen.

Donderdagochtend krijg ik te horen van Erwin dat zijn oom is overleden en gaat er dus niemand op pad vandaag. Het komt mij ook wel goed uit want moet nog de nodige zaken regelen voor de waterfilters en een aantal dozen met kleding die vanaf Bali aankomt vandaag. Ook blijkt dat we meer verf nodig hebben en dat er toch meer werk is dan gedacht bij ons thuis. De schade wordt pas echt goed zichtbaar als de boel leeg is….zal wel zeker een dag extra werken worden….

We willen niet vaak meer op survey gaan maar nu meer verder werken aan het model van tijdelijk bamboehuis en schoolopvang. Zeker vanaf komende week.
Morgen contacten we elkaar weer over de vervolgplannen maar ik denk dat het nu ook tijd wordt voor een aantal dagen rust. De jongens zijn erg moe en ook wij merken nu goed dat we ook erg moe zijn.
Morgen maar eens afwachten maar misschien is het wel een goed idee om even te stoppen tot maandag…We bekijken het maar even per dag.

Ondertussen komt er nog steeds geld binnen en worden ook nog steeds activiteiten opgezet, zelfs door kinderen , om geld in te zamelen!! Het is echt geweldig van buurtfeesten tot molendag of braderie of muziekkorps of flesseninzameling door kinderen…..zo vreselijk mooi allemaal!!!!
Heel erg bedankt lieve mensen mede namens ieder die hulp krijgt !!!
Tot nu toe hebben we bijna Rp 345 miljoen uitgegeven en al heel veel mensen eerste hulp kunnen bieden. ( 1 Euro is ongeveer Rp.17.000 )

Elke dag komt er weer meer leven in de stad en omstreken en durven meer mensen weer aan het werk. Maar het aantal tentenkampen neemt niet af maar eerder toe doordat bij sommige mensen de reparaties zijn gestart en de meesten zijn nog te bang om thuis te gaan slapen.

Vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog