4 sept – Naar Pringgasela

door | 4 sep 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

We rijden met Pak Roni eerst naar de winkel waar we de waterfilters op halen en we
kunnen 30 meenemen in de auto en de anderen halen we morgen op met de pick up truck en vervolgens rijden we door naar Pringgasela.

Daar onmoeten we Erwin en het team en na een heerlijke lunch in het tentenkamp waar zij slapen gaan we door op survey hoger in Pringgasela. Iedereen slaapt buiten maar de meesten vanwege het feit dat ze bang zijn niet omdat hun huis beschadigd is. Er is inmiddels een voorbeeld model voor een tijdelijke schoolopvang van bamboe gemaakt en dat ziet er goed uit. Ook is er al een vb op papier van een tijdelijk huis

We bekijken verschillende lokaties en gaan dan nog even terugnaar het tentenkamp waar Holis
laat zien hoehet waterfiltersysteem werkt en we praten over de mogelijkheden en hebben het idee om 5 units te plaatsen bij o.a. een school., gezondheidscentrum en kantoor van het hoofd van dorp alwaar de mensen dan met hun galon kunnen komen om gratis drinkwater te tappen. de mensen van de desbetreffende lokatie hebben dan de verantwoordelijkheid over het schoonmaken van het filter e.d.

Een maal thuis krijg ik bericht dat er 3 dozen met kleding via Happy Trails naar Lombok komen en we koordineren hoe en waar dit opgehaald gaat worden.

Morgen kontakten we elkaar over de plannen en waarschijnlijk gaat dat het westen worden , nog een keer survey op een plek waar ze nog niet geweest zijn. Vanaf dan gaan we ons verder verdiepen in de wederopbouw en tijdelijke bouw zowel van huizen als scholen.

 

Weer hartelijk dank en vriendelijk groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog