30-31 aug en 1 sept Hulp aan Sumbawa, Narmada en Griya

door | 1 sep 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

De jongens gaan de 30ste toch niet naar Sumbawa waar ik blij om ben. Ze zijn allemaal erg moe en kunnen beter eerst even uitrusten en de nodige boodschappen doen om mee te nemen . Dan besluiten ze om de volgende dag om 6 uur in de ochtend te gaan rijden.

Ze treffen ook daar, Alas en omgeving, veel schade aan. Ook veel mensen in tenten. Het is minder erg dan op Lombok maar ook hier is de schade toch zeer aanzienlijk. Ze kunnen veel goederen afgeven en veel mensen helpen en komen pas in de avond weer terug in Pringgasela. Maar gelukkig is alles goed gegaan.

Vandaag, zaterdag besluiten we terug te gaan naar Narmada en daar weer verder de bergen in waar we nog niet geweest zijn.
Zoals op de andere plaatsen waar we geweest zijn valt de schade eerst nog mee maar naarmate we verder van de begane paden af gaan is het weer goed raak!! We kunnen met veel mensen praten en krijgen veel informatie dus zodoende kunnen we ook bepalen waar we de goederen het beste kunnen afgeven. De mensen zijn weer heel erg blij en dankbaar!
De ploeg uit Pringgasela rijdt terug en wij gaan nog even terug naar Griya waar we eerder geweest zijn want ik had gehoord dat ze daar bezig zijn met een opvanglocatie voor scholing gemaakt van bamboe en tentzeil en daar wil ik graag meer van weten en bekijken.  Het is eenvoudig maar ziet er goed uit. De dame die me dit laat zien had ik al eerder ontmoet en zij vertelt mij dat dit een voorbeeld is en dan, zegt ze  “copy en paste” ! Dit werkt op mijn lachspieren en ik denk: ” als dat zou kunnen ha ha ha!!”, ze heeft het gelukkig niet door. Maar, het is een goed idee en we wisselen nog enkele ideeën uit.
Morgenochtend doen de jongens eerst weer boodschappen en ik ben bij de werkers hier thuis en dan ontmoeten we elkaar later op de dag weer in het oosten voor ons laatste terrein van survey…..
Vanaf deze maand gaan we ons  oriënteren op opruimen, wederopbouw en educatie. Ook stuur ik niet meer persoonlijk bericht naar ieder maar zijn de komende verslagen te lezen op de website :www.steunvoorlombok.nl
Abonneren op de laatste berichten kan eenvoudig door onderaan deze pagina bij “ABONNEER VIA E-MAIL” je email adres in te vullen.Je krijgt dan automatisch bericht in je mailbox!
Niet vaak genoeg kan ik zeggen : dank dank dank!!! mede namens ieder die hier geholpen is.
Hartelijke gr.
Jantine Buijs.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog