29 okt – Masbagik nog zonder hulp!

door | 31 okt 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Weer op pad naar Pringgasela om te kijken hoe ver ze inmiddels zijn met de afwerking en het plaatsen van de volgende 10 huizen in Desa Pringgasela.
We rijden weer vroeg weg zodat we er in anderhalf uur rijden zijn en dat lukt weer.

Het is weer een feest om onze oudjes te ontmoeten, Inmiddels slapen ze in hun huis en zijn heel erg blij. Ook de andere huizen in Aik Ngempok zijn nu bewoond. Hier en daar moet er nog iets aan de afwerking gebeuren maar verder is het in orde.

In desa Pringgasela gaat de opbouw nu duidelijk sneller. Het team heeft ervaring opgedaan met de eerste 10 huizen en kan nu sneller werken zodat er al een aantal staan. Deze week zullen ze alle 10 wel staan en afgewerkt zijn.

We rijden nog even door naar Masbagik want hadden bericht gekregen dat ook daar nog geen hulp is geweest en hard nodig is. In het dorp waar we heen gaan is 85 % van de huizen totaal verwoest….
We gaan de financiële situatie nog eens bekijken en dan bespreken of we hier misschien later ook nog 5 huizen kunnen plaatsen voor 10 gezinnen….

We hopen eerst in de komende week naar het westen te kunnen gaan naar RT5 Senggigi. Ik was daar zondag nog even geweest om te checken hoe ver ze zijn met opruimen en schoonmaken van de funderingen. Het is nog niet helemaal zover maar de komende week zal het wel in orde zijn.

Gelukkig komt er nog steeds geld binnen en ook mensen die mailen dat ze goederen hebben zoals kleding e.d. en vrijwilligers die zich aanmelden…..het blijft doorgaan niet te geloven!!

Het bedrag dat tot nog toe op de ING rek is gestort is t/m 27 okt. : 64.754 Euro
Op de BCA Bank op Lombok is gestort tot nog toe: Rp.121.500.000

Heel veel dank, mede namens ieder hier die geholpen is en vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog