29 aug – Hulp aan Benang Setokel, Lingsar en Narmada

door | 30 aug 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Vandaag is het een maand geleden dat we de eerste beving hadden en we zijn nog steeds op pad….Maar…de angst en paniek worden minder en het gewone leven komt steeds meer terug ondanks het feit dat er nog steeds kleine bevingen zijn. Alles went kennelijk….

We rijden eerst weer naar het oosten , naar Benang Setokel, geliefd gebied voor de toeristen met prachtige rijstterrassen en de waterval. Ook daar treffen we weer een ravage aan!! Gelukkig is er een hele goede koordinator, Pak Gurun, in desa Pemotong, die Erwin ook goed kent. Hij zorgt er voor dat de mensen aan het opruimen gaan en uitzoeken van bruikbaar materiaal e.d. Heel goed, geweldige man! We mogen bij hem thuis op de berugah onze bungkus opeten en het is daar heerlijk dichtbij de rijstvelden. De nodige spullen laten we achter en dan rijden we verder richting Mataram.

We hebben gehoord dat het in de buurt van Lingsar en Narmada ook niet best is en gaan op survey. Nou dat klopt met name in Selat en Griya is het heel erg en ook daar kunnen we spullen achter laten. Het is inmiddels al weer laat in de middag en de jongens moeten nog terug naar Pringgasela dus we besluiten te stoppen en de volgende keer terug te komen voor de gebieden hoger in de bergen waar nog geen hulp is gegeven en waar het heel hard nodig is.

Ondertussen vernemen we dat er weer een beving is geweest in Ende op Flores en en op Sumbawa…..

Ook krijgen we door dat op Sumbawa nu een groot tekort is aan tentzeil. Inmiddels hebben wij weer veel en de jongens willen morgen naar Sumbawa gaan om te brengen en daar ook de situatie te bekijken. Ik ga niet mee want morgen komen de bouwvakkers bij ons thuis om de gevaarlijke scheuren te repareren en daar wil ik eerst even bij zijn. Ik verzoek hen wel een volgauto mee te laten gaan zodat ze meer mee kunnen nemen en dat ze zelf ook af en toe kunnen rusten in de auto. Ze maken dokumentatie en sturen die dan weer op naar mij.

We spreken af elkaar morgen weer te kontakten en dan aan het eind van de dag weer de plannen te bespreken voor de vrijdag.

Heel veel dank weer voor jullie geweldige steun, mede namens allen die geholpen zijn en vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog