28 sept – Pre-fab noodwoningen

door | 29 sep 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Vanochtend komt Erwin naar Mataram en dan vertrekken we vanaf ons naar RT 05 in Senggigi om te overleggen met Pak Abdullah of we daar ook 10 huizen neer kunnen zetten voor 20 gezinnen. We leggen de voorwaarden uit dat ze eerst zelf met elkaar de fundering schoon en klaar moeten maken en alles opruimen. Daarna moeten er minstens 2 personen per gezin vrijwillig mee helpen met het sjouwen van materialen en de opbouw.

Aangezien daar de meeste huizen ook helemaal plat liggen en alleen nog fundering en wat muren staan is de keuze niet zo moeilijk. We laten Pak Abdullah bepalen welke gezinnen in aanmerking komen, bv. met baby of kleine kinderen of oudere mensen…..Hij gaat er mee aan de slag , wij houden contact en hopen dan uiterlijk eind oktober daar te kunnen starten.

Op kosten van de Regering wordt daar nu een nieuwe waterbron geslagen. Moet geboord worden en er zijn daar heel veel stenen, dus een zware klus! Heel fijn te zien want water is hard nodig daar, veel is er kapot na de aardbeving en de putten staan bijna droog.

Nu zijn de jongens uit Pringgasela al de materialen aan het kopen voor de te bouwen huizen in Dadap waar we komende week mee hopen te starten. Het idee is om pre-fab te maken zodat alles op de truck kan en dan ter plekke weer opbouwen. Kijken of dit goed werkt en dan te leren voor de 2e lading.

Inmiddels zien we dat er op vele plaatsen al meer geruimd is en indien mogelijk ook een noodwoning is gekomen, heel goed!

Volgende week wordt er dus gewerkt aan de huizen en dan vanaf de tweede of derde week van oktober hopen we dat we kunnen starten met plaatsen.

Hartelijk dank voor de steun en vriendelijke groet,

Jantine


Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog