25 sept – Start noodwoningen dusun Dadap

door | 26 sep 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

We rijden vanaf Kekeri naar Pringgasela naar Erwin voor overleg over de wederopbouw. Terwijl we lekker genieten van een kop koffie bespreken we de plannen we zitten helemaal op een lijn. Het idee is om per dusun ( dorp) te werken , zodat het meer effectief is en goedkoper. We willen dan gaan voor 1 dorp in het oosten, 1 in het noorden en 1 in het westen. We bouwen dan huizen voor 2 gezinnen en komen dan op Rp. 10 miljoen voor een huis. Dat is iets minder dan 600 Euro per huis voor 2 gezinnen. Als we dan door rekenen kunnen we op dit moment 120 gezinnen helpen dat zou echt geweldig zijn!!!

We gaan weer bij elkaar zitten en nemen alles nog eens door met elkaar en we komen er uit. We starten in dusun Dadap, het vissersdorp in het oosten waar we al geweest zijn op survey en daar kunnen we dan 20 gezinnen in het dorp helpen. Morgen ga ik het eerste geld overmaken zodat ze alle materialen kunnen kopen en dan starten we donderdag of vrijdag met de bouw.

Vrijdag komt Erwin naar ons toe en gaan we weer even naar RT 5 bij Senggigi want we hebben het idee om daar het 2e projekt te starten. Daar is ook niets en is ook een dorp van 20 gezinnen.

DUS….de volgende stappen zijn gezet, we zijn allemaal heel gedreven en enthousiast en gaan er weer voor!! Hopelijk laten de mensen ons nu niet in de steek en is er nog steeds animo om een steentje bij te dragen….

Heel veel dank voor de fantastische hulp tot nog toe en vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog