24 okt – Huisjes duurzamer maken

door | 25 okt 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Weer vroeg op pad vanochtend om de drukte te vermijden. Het lukt en we zijn al om half 9 in Pringgasela. Eerst overleg en dan rijden we direkt door naar Aik Ngempok en zien dat de huizen klaar zijn. Eigenlijk zou ik graag willen dat het bamboe aan de buitenkant nog geverfd wordt met waterproof vernis zodat het sterker is en zo zijn er nog een paar dingen. We overleggen en overwegen  deze veranderingen te doen ondanks dat de kosten dan iets hoger zullen worden. We gaan voor duurzaamheid en besluiten dit voor te leggen aan Nizar, onze architekt.

Eerst naar desa Pringgasela en daar zijn ze al begonnen met het opzetten van de eerste huizen. Hier komen er ook 10. Het gaat nu sneller omdat ze inmiddels geleerd hebben van de vorige 10. Mooi, dat lijkt goed.
We hebben nog waterfilters en die brengen we naar een middelbare school en vervolgens nog naar een dorpskliniek waar ze erg blij zijn met dit drinkwatersysteem.

Door naar Nizar en in de werkplaats wordt hard gewerkt en staan al heel veel prefab huizen klaar, echt fantastisch. we bespreken ons voorstel en Nizar ziet ook het voordeel en we gaan weer aan het rekenen. Als we dit gaan doen betekent dit dat de kosten Rp. 1 miljoen meer worden per 2 huisjes en we besluiten dit te doen. Bij de foto’s voegen we het nieuwe onkostenplaatje.
Ook maken we een opzet voor een werkschema van het plaatsen van de huizen zodat we weten wanneer we waar gaan plaatsen. We zien nu dat we wel tot in december bezig zullen zijn!! Het ziet er naar uit dat we meer dan 60 kunnen plaatsen aangezien de reacties op deze huisjes erg positief zijn en meer mensen willen nu geld geven voor een huisje!

Inmiddels komt er een man die hulp vraagt voor zijn zoon die is aangereden en een gedeelte van zijn been geamputeerd moest worden. Hij heeft gehoord dat ik in de gehandicaptenzorg zit en vraagt of er een mogelijkheid is om een prothese aan te meten voor zijn zoon. We gaan naar zijn huis en bespreken het een en ander en ik neem contact op met degene die hier mee kan helpen. Hopelijk gaat dit alles lukken.Terug naar Erwin om daar te lunchen met elkaar en dan op de terugweg nog langs Mangsit en Kekeran om een aantal waterfilters af te geven. Wederom blije gezichten dus dat doet ons allen weer goed. Weer een lange dag , maar ook een goede dag en er zijn weer vorderingen geboekt. In principe gaan we maandag weer naar Pringgasela.

Heel veel dank aan alle particulieren en organisaties die dit alles mede mogelijk hebben gemaakt!

Vriendelijke groet,
Jantine

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog