23 aug – Hulpgoederen ophalen

door | 24 aug 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Vanochtend vertrekken de jongens met de pick up truck vanaf Pringgasela naar het vliegveld om de bestelde goederen en de gestuurde giften vanuit Surabaya, Sulawesi en Bali op te halen. Hartverwarmend te zien hoeveel reisorganisaties doneren zelfs vanuit verre!!De verwachte vertraging blijkt juist dus in de middag kunnen we pas naar Dopang en omgeving rijden om de spullen , zoals beloofd, af te geven.

We waren daar ruim een week geleden met Rus en toen was het erg maar ik schrok me rot toen we nu kwamen want de laatste beving heeft er goed ingehakt!!! Er staat heel weinig nog overeind en als het er nog staat moet het afgebroken worden….De jongens schrikken enorm en hadden nooit verwacht dat de schade , relatief niet ver van mijn huis, zo verschrikkelijk zou zijn!!!! We rijden helemaal naar boven zodat zij ook het hele gebied gezien hebben. Dan zakken we af en stoppen bij de diverse Posko’s om de benodigde spullen af te geven.

En al die kinderen…..school staat er niet meer dus geen les….ik besluit dat we maar iets leuks gaan doen met elkaar en dat slaat reuze aan gelukkig!

Het is al weer in de namiddag en de jongens moeten nog terug naar het oosten. Stoppen is mijn advies en morgen een rustdag voor jullie allemaal!! Het hakt er duidelijk in, de jongens slapen te weinig en zijn overduidelijk vreselijk gestressed! Alleen spullen ophalen bij het vliegveld en verder niets morgen.

Pak Roni gaat met Holis en mij mee op survey in Ampenan op de motor want dat is dichtbij. Voor de mensen die haar kennen: we gaan de fam van Andy opzoeken die met Caroline is getrouwd. Zij wonen in Duitsland en zijn vreselijk ongerust en hebben hulp gevraagd en natuurlijk gaan we dat doen! Kunnen we gelijk zien en horen hoe het daar verder is….

Exta zorgen voor mij zijn:

Al het plastic en de vuilnis die nu overal ligt , er zijn nergens vuilnisbakken in de kampen en al de goederen die worden gebracht zijn van plastic of verpakt in plastic!!Dus ik vraag iedere keer bij de Posko hier aandacht aan te besteden en de lege dozen te gaan gebruiken als vuilnisbakken……Ik ben bang voor ziekten als tyfus en malaria en…..

Dan al de issues die de ronde doen: 26 augustus komt er en grote beving met tsunami dus iedereen opgepast!!! Vreselijk toch!!! Dus iedere kepala desa vraag ik de mensen te vertellen dat niemand of niets een beving kan voorspellen dat we gewoon op onze hoede moeten blijven zoals altijd maar die gekke verhalen niet moeten geloven! Dat dit alleen een truck is van de dieven die van de gelegenheid gebruik willen maken om te gaan plunderen bij de huizen die verlaten zijn.

Ze zeggen dat ze me geloven maar…..????

Morgen weer een dag en laten we hopen dat de bevingen nog steeds weg blijven.

Heel veel dank weer voor jullie steun mede namens ieder die geholpen is en vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog