21 sept – Weerzien Karin van Kesteloo van Sawadee reizen

door | 22 sep 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Vandaag is een bijzondere dag. We gaan naar het vliegveld om Karin van Kesteloo op te halen van Sawadee Reizen. Zij was op Gili Meno met haar groep tijdens de eerste zware aardbeving en heeft alles van dichtbij mee gemaakt. Haar koffer met spullen ligt nog onder het puin in Hotel Kontiki! Het is allemaal goed gegaan gelukkig en ze waren snel weer in Nederland. maar haar gedachten waren nog hier….Karin is.een inzamelingsactie voor ons begonnen en wil vandaag het geld, de kleding en medicijnen persoonlijk komen overhandigen. Een geweldig initiatief!!!! Ze is gisteren pas aangekomen op Bali vanuit Nederland en moet morgen al weer met een nieuwe groep op pad dus we hebben maar een dag!

Het gaat vlot, geen vertraging en we rijden direct door naar Senggigi waar ik, op verzoek van Karin, een aantal mensen heb uitgenodigd die er destijds nauw bij betrokken waren. Ze komen allemaal en het weerzien is hartverwarmend. Veel ervaringen worden uitgewisseld en menig traantje weggepinkt….Heel goed voor ons allemaal ook voor de verwerking. Karin houdt een toespraakje en geeft dan de enveloppen en later de medicijnen en kleding die met heel veel blijdschap in ontvangst worden genomen!

We nemen afscheid en Karin, Holis en ik gaan met de chauffeur door naar Pemenang en Bangsal zodat Karin kan zien hoe alles er nu uit ziet…..Onderweg genieten we van een lekkere lunch aan de zee. Het is slikken om alles weer langs te zien komen…..Maar gelukkig wordt er weer gewerkt., men ruimt,op, bulldozers zijn te zien en de eerste noodhuizen van de Regering ook!! Goed teken allemaal..Onderwijl kunnen we er ook er over praten en dat doet ons ook weer goed. Via de Pusuk rijden we terug naar Mataram.

Afsluitend bij mij thuis nog een kop koffie/thee en dan moet Karin weer naar het vliegveld. Deze dag heeft ons allen heel goed gedaan en de banden zijn weer aangehaald, heel mooi!! Onze dank is heel groot en de naam Karin zal ieder hier niet snel vergeten!!!! Wij houden zeer zeker contact!!

Alle goede gevers, nogmaals heel veel dank. Wij gaan nu verder met de wederopbouw, De ontwerpen van de huizen zijn klaar. De kleine voor een familie en de grote voor 2 families. We kunnen een noodhuis bouwen voor 400 Euro. De tekening zal ik bij de attachment doen. De materialen die we gebruiken kunnen weer gebruikt worden bij de definitieve bouw. Alles is ontworpen door een architect uit ons team die ook goed rekening heeft gehouden met de aardbevingsbestendigheid.

Vriendelijk groet,

Jantine

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog