21 aug – Pringgasela wéér getroffen

door | 22 aug 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.
Om half 9 zijn we al in Pringgasela en het is triest te ondervinden hoe snel een sfeer kan veranderen in een plaats. We waren er zo kort geleden op 19 augustus en alles o.k. en nu heeft deze laatste beving heel veel schade aangericht en zijn er doden. De inkopen die gedaan waren voor vandaag naar Dopang zijn dan ook daar gisteravond al uitgedeeld. Eerst gaan we dus bestellen bij de grosir en dan overleggen wij wat we nu het beste kunnen doen. In het noordoosten is de schade ook erg groot horen we, dus besluiten daar naar toe te gaan voor survey nadat we eerst de beloofde goederen gaan brengen waar we het laatst op survey zijn geweest,o.a. de watertank naar Suela.

 Spullen afgeleverd en door naar Labuhan Pandan en Sambelia tot aan Obel Obel….Het is wederom een ravage….en we zien al snel overal emmers  en andere bakken langs de kant van de weg staan….. Dit betekent geen water en deze mensen wachten tot de wagen met de watertank langs komt om dit alles te vullen…..Hopelijk genoeg voor een dag…..Heel veel kinderen…..in elkaar geflanste tenten want het zeildoek is niet meer te koop hier….op…we wachten op een lading uit Surabaya en Bali…..heel erg droog in deze streek….We zijn allemaal weer heel stil en vreselijk onder de indruk. Wisten dat het erg was maar dit…..Meer dan de helft van Lombok is verwoest….Ik realiseer me weer des te meer hoe vreselijk veel geluk wij hebben gehad dat we er tot nog toe zo goed van af zijn gekomen!!! Tel mijn zegeningen!!!!!!!!!

MAAR we keren terug na Obel Obel want weten nu waar we onze spullen kunnen afleveren, hebben het gebied gezien . We geven alleen bij een Posko ( hulppost) want daar gaat het gecoordineerd en weten we zeker dat ieder iets krijgt. Stoppen we zo maar bij een dorp dan krijg je horde mensen om je heen en wordt er gegraaid en gegild en dat willen we zeker voorkomen!! Gelukkig treffen we verschillende Posko’s en uiteraard staan er soms ook bekenden van Erwin of Barry dus dat is helemaal mooi.  Weer veel mensen blij kunnen maken!

Het is inmiddels al 5 uur en we zijn nog steeds in het oosten dus tijd om langzamerhand terug te rijden want het is nog zeker 2 uur rijden voor we in Mataram zijn  en onze chauffereur Pak Roni wil graag op tijd weer bij zijn gezin zijn .

Dus niet meer mee naar Pringgasela en onze wegen scheiden en we zien elkaar donderdag weer want morgen is een nationale feestdag van de moslims ( schapen slachtfeest) Ieder gaat naar de moskee in de ochtend en daarna moet ieder maar even rust nemen vinden we…..voor zover….hi hi hi …

De foto’s zeggen weer genoeg denk ik.  De grote oranje tenten dieje soms op de foto ziet zijn gevelverd door de regering. Morgen dus geen verslag en jullie horen weer vanaf donderdag als het goed is, we bekijken alles per dag..

Hartelijk dank en vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog