20 aug – Onrustig

door | 20 aug 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Een heel onrustige nacht achter de rug. Om 11 uur weer een flinke beving en daarna nog drie , dus niet echt goed kunnen slapen.

Toch voor de openingstijd al naar de Bank, om te vermijden dat ik in een giga rij kom te staan, om geld af te halen voor de inkopen straks om aan Barry te geven. Echter als ik nog in de Bank sta krijg ik al een telefoontje van Erwin dat de beving van gisteravond nu ook heel veel verwoest heeft in Pringgasela en het gebied waar we voor survey waren geweest… Ze komen dus niet hier naar toe maar blijven  daar om noodhulp te bieden.

Ik heb het geld al inmiddels en bel dan Pak Roni of hij bereid is het naar Pringgasela te brengen op de motor en dat wil hij doen, geweldig!

Dan bericht van Caroline over de tentzeildoeken die kunnen we laten komen vanaf Bali met een expeditie. De doeken zijn daar ook veel goedkoper en de  kwaliteit is veel beter. We starten met 8 eerst en als dan alles inderdaad goed aan komt zoals afgesproken gaan we meer bestellen.

Vervolgens achter de waterfilters aan en dat lukt. Ik praat met de man die dit allemaal levert en wij krijgen inderdaad een gereduceerde prijs. Heb wel gezegd dat we nog even wachten met bestellen omdat er op veel plaatsen nog geen water is dus….kunnen ze ook geen drinkwater maken. Eerst de  andere dingen maar weer….

Mails beantwoorden en de admin en financien en er komt nog steeds geld binnen gelukkig, fantastisch! We kunnen verder.

 Mijn internet kaart blijft geblokkeerd en na de verschillende pogingen van naar het kantoor gaan tot en met telefonische info blijft het een puinhoop. Dan maar een nieuwe kaart kopen,zodat ik weer verder kan.  Gelukkig kunnen ze me helpen met de administratie want dat is een probleem , maar lukt!!!!

Tussendoor Erwin en Barry meerdere malen aan de telefoon gehad en Holis en ik gaan er morgen weer naar toe met Pak Roni en nemen weer geld mee en kunnen dan daar ter plekke weer meehelpen. Vandaag hebben Barry en Erwin geprobeerd een overzicht te krijgen van waar de hulp het hardst nodig is zodat we morgen direct aan de slag kunnen.

Laten we hopen dat het vannacht rustig blijft en we kunnen doorslapen.  Weer uitstel van reparatie van onze muur want het heeft geen zin om dit nu te doen omdat er nog steeds bevingen zijn. Veel bouwvakkers zijn intussen zo getraumatiseerd dat ze ook nog niet durven te werken…..

Hartelijk dank weer en vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog