2 sept – Zo’n dag met een gouden randje….

door | 2 sep 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

2 september…..Zo’n dag met een gouden randje….

We hebben afgesproken elkaar bij Masbagik te ontmoeten en dan door te rijden naar Pringgabaya vanwaar we 10 km naar boven de bergen in moeten rijden om een plek te vinden. Burne, waar nog geen hulp geboden is. We gaan er voor.

We rijden en de weg wordt steiler en slechter en smaller en we kunnen niet verder met de truck en de auto. Erwin vraagt hoe en wat en regelt een stel motortjes en we gaan verder over een smal , steil en af en toe glibberig zandpad met stenen en kuilen en laten de auto’s achter met 2 mensen van het team die waken over de spullen. Ik zit bij Erwin achterop en al hotsend en klotsend zit ik me af te vragen hoe het zou zijn om hier te wonen ver van alles en iedereen ……laat staan in een situatie als deze…..het is wel vreselijk mooi hier trouwens….

We zijn er….Burne, weer vreselijk veel kinderen. Allemaal slapen ze in tenten, angst en onzekerheid wat er nog komen gaat….Er staan nog redelijk veel huizen overeind maar die zijn dusdanig beschadigd dat ze alsnog tegen de vlakte moeten….naast al die huizen die al plat liggen…..

Ik heb ballonnen meegenomen en besluit om het gezellig te maken en de bedompen sfeer te proberen te breken.en uiteraard doet Erwin graag mee….handje klap….zingen….afval/plastic ruimen….het wordt steeds gezelliger en zowel oud als jong doet mee!!! Wat een heerlijk gevoel .we worden er helemaal blij van!!!! Dit keer geen ellende foto’s denk ik maar hoop, vertrouwen., geloof en plezier!!!!!

We regelen een paar motortjes die mee rijden om de goederen op te halen om deze naar boven te brengen en dat willen ze maar al te graag!! We nemen uitgebreid afscheid met zwaaien en handkusjes en gekke bekken ., helemaal goed!!!!

Met verbijstering kijk ik toe hoe alles op de motortjes gaat en glibber glibber omhoog…..maar ik weet dat het helemaal goed terecht komt en aanschouw dit tevens met een glimlach…..een gouden randje vandaag!!!!

Terug naar Pringgasela en Mataram….morgen weer een dag… Inmiddels hebben we al weer info over plekken waar niemand geweest is en vanavond kontakten we elkaar waar we elkaar morgen ontmoeten. Ook doen we vanaf morgen al survey bij diverse mensen omtrent de kosten van herstel/wederopbouw….

Inmiddels worden bij ons thuis de beschadigingen ook gerepareerd.
Er zijn nog een paar keer nabevingen geweest, maar het wordt minder….het komt goed!!

Heel veel dank namens ieder en vriendelijke groet,Jadikan gambar sebaris

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog