19 dec – 90 huizen voor 180 gezinnen!

door | 19 dec 2018 | Foto | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

We rijden zondagochtend met een auto vol spullen naar Dadap. Het is bijna 3 uur rijden dus we besluiten 2 nachten in Labuhan Pandan te slapen zodat we veel kunnen doen en niet veel tijd verliezen aan transport.
De kleding, knuffels, speeltjes, medicijnen en waterfilters die nog over zijn gaan mee want daar kunnen ze alles goed gebruiken.

In Labuhan Pandan maken we kennis met Adam. Hij blijkt een van de jongeren die een groep heeft opgezet genaamd Kompak voor hulp tijdens de aardbeving. Zijn vriend komt er ook bij en het zijn prima knullen en zij hebben ook goede hulp geboden. Er is daar ook hard kleding nodig dus ik geef hen ook een koffer. Zij maken pakketjes en we spreken af elkaar in de namiddag te ontmoeten en dan delen ze uit en kan ik foto’s maken. Ook wisselen we info uit over ons plastic projekt waar zij erg in geinteresseerd zijn. We spreken af elkaar op de hoogte te houden en samen te werken komend jaar.

Door naar Dadap en daar is gestart met het opzetten van de eerste huizen.
We gaan verder per motor om naar de kleuterschool en het zuigelingbureau te gaan waar we ook waterfilters willen brengen.
Vervolgens door naar kampung Neylayan voor survey met Nizar. Grote schade ook hier dus dit wordt een projekt voor de groep in januari.

Terug naar kampung Pulur waar we kleding en knuffels/poppen uitdelen. De kinderen zij er heel erg blij mee en sjouwen er overal mee rond.

Volgende dag naar de lagere school om waterfilters, pennen en stickers te brengen.
Dan terug naar Pulur waar de truck aankomt met de laatste lading materialen voor de huizen en het team voor de daken.
In de namiddag naar het veld bij het strand waar de plaatselijke voetbalclub traint. Van Australiers hebben we voetballen en soccer ballen gekregen en die willen ze heel graag in ontvangst nemen.

De laatste dag nog een overleg. Eind deze week staan alle huizen en wordt dit projekt afgesloten.
We hebben uiteindelijk 90 huizen kunnen plaatsen dus 180 gezinnen kunnen helpen!
Dit was onmogelijk geweest zonder de geweldige financiële, materiële en morele steun die we hebben mogen ontvangen van vele mensen, jong en oud, uit vele verschillende landen, hartverwarmend!!
Het is een zware tijd geweest maar heeft ook veel goeds gebracht, naast de vele hulp is er ook ook veel nieuwe networking ontstaan en dat is prachtig!!

Ook het team neemt straks even rust en gaat dan in januari verder met de nieuwe verzoeken die er nog binnengekomen zijn. Heel fijn want dan hebben zij nog steeds werk. Nizar, Barry en Erwin zullen dit alles koordineren.

Deze website blijft bestaan zoals voorheen, maar het gedeelte aardbevinghulp wordt nu afgesloten.

Tenslotte wil ik namens het team en ieder die geholpen is nogmaals onze hartelijke dank uitspreken en tevens ieder fijne Kerstdagen toewensen en het allerbeste in goede gezondheid voor 2019!

Vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog