19 aug – Hulp aan Briri Jorak, Suela, Poh Gadung, Pringgabaya en Batu Iyang

door | 20 aug 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Vanochtend rijden we met Pak Roni naar Pringassela om met Erwin daar in oost Lombok survey te doen. De anderen van het team hebben even rust en gaan vanmiddag weer inkopen doen.

We ontmoeten Anna, de vrouw van Erwin thuis en haar zoon en kletsen even en dan brengt hij ons eerst naar de kebun ( tuinen) van Erwin en dat ziet er goed uit!! Stekken mee en bananen en uien om te planten en …en…we maken al allemaal plannen wat er nog meer geplant kan worden…..Heerlijk, even afleiding!

We doen de survey vandaag in het oosten in de afgelegen gebieden waar nog weinig of geen hulp is geboden, Briri Jorak. Suela. Poh Gadung, Pringgabaya en Batu Iyang. De start is niet slecht, wel veel kapot maar niet te vergelijken met het noorden. Dan wordt het al slechter , huizen staan er nog zwaar gehavend en te slecht om in te wonen, tentenkampen komen nu ook in zicht We stoppen bij een tent van de militairen en toevallig is die bemand door een neef van Erwin dus krijgen we prima info. Ze delen mondjesmaat uit om noodrantsoen te behouden en dat werkt goed, tekort aan drinkwater en tenten, maar voor de rest nog genoeg voorraad. We lopen rond met hem en de situatie is schrijnend….Vragen hoe de weg verder is….kan met de auto maar onverhard en veel kuilen en stenen….we besluiten door te gaan.

De weg is inderdaad vreselijk en we schudden alle kanten op , maar goed, het is te doen dus maar doorzetten. Prachtig uitzicht van boven tot aan de zee. En dan ineens….horen we gegil onder ons en beginnen diverse telefoons te rinkelen en te piepen…Erwin krijgt huilende Anna aan de telefoon weer een beving op dit moment, behoorlijk zwaar waar zijn jullie???? We stoppen met de auto en voelen dan ook de beving die 6.5 blijkt te zijn achteraf….

Inmiddels hebben we al weer veel dokumentatie en we besluiten terug te rijden naar Pringgasela zodat wij ook niet te laat weer thuis zijn.

Barry is met zijn ploeg aan het inkopen en we hebben hem al doorgegeven dat er meer tentzeilen nodig zijn, maar dat is moelijk te verkrijgen hier. Caroline een berichtje gestuurd of er eventueel nog meer van Java/Bali kan komen…

Thuis weer veel berichtjes van ongeruste mensen maar gelukkig is alles nog steeds o.k alleen is ons verzocht om echt weer buiten te gaan slapen…

Morgen gaan we weer goederen brengen naar Dopang hier in de buurt dus komen ze met de truck hier naar toe. We blijven met elkaar in kontakt omtrent de tijd gezien er nog steeds van alles gebeurd. Terwijl ik dit verslag zit te typen is er weer een beving in Noord Lombok…

Foto’s van vandaag weer gemaakt door Holis en die zeggen wel genoeg denk ik.

Hartelijk dank namens allen en vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog