18 nov – Evaluatie aardbevingshulp project

door | 22 nov 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Een door omstandigheden wat verlaat bericht maar daarmee niet minder interessant om te lezen.

Om 7 uur rijden we richting Pringgasela. Vandaag hebben we een vergadering afgesproken met Erwin, Barry en Nizar. Ik heb alles tot nog toe geïnventariseerd en wil dit bespreken en dan tevens de einddatum van het aardbevingshulp projekt met elkaar afstemmen.

Begin augustus was de start en hebben we survey gedaan en op grond daarvan zijn we begonnen met de eerste noodhulp. We deelden voedselpakketten uit en tentzeilen, kleding en waterfilters. Tevens bekeken we de situatie voor de wederopbouw. Dit duurde even omdat we nog veel naschokken en ook nieuwe bevingen kregen en geen enkele bouwvakker durfde het aan te starten.

Eindelijk was het zover en we streefden er naar om 60 huizen te kunnen bouwen en zo 120 gezinnen te kunnen helpen. Doordat er meer geld binnenkwam dan verwacht kunnen we nu totaal 80 huizen bouwen en dus 160 gezinnen helpen, geweldig! Inmiddels staan er 60 en komende week worden er weer 10 geplaatst en gaat een ander team aan de slag om de laatste 10 huizen voor te bereiden. Ondertussen zijn er ook 6 huizen gerenoveerd door een ander team waarvoor we ook geld hebben ontvangen.

Ook is er nog een verzoek om huizen te plaatsen in Loloan maar dat valt buiten ons program. Ons team gaat hier mee aan de slag maar een ander koordineert dit. Wij sluiten onze hulp af in december, dan kan alles klaar zijn. Er komt nu bijna geen geld meer op de rekening en we hebben genoeg voor de laatste huizen en transport. Tevens wIl ik dan als afsluiting alle teamleden iets extra geven voor hun geweldige inzet! Hebben ze dubbel en dwars verdiend! Weer of geen weer, altijd van de partij en geen onvertogen woord maar steevast enthousiast, echt fantastisch!

Het geld dat na half december nog op de rekening komt eventueel wil ik dan graag besteden aan de lopende projekten zoals onderwijs, afval/plastic, waterproject e.d.
Deze berichten gaan dan stoppen maar de normale nieuwsbrieven kunnen belangstellenden blijven volgen op deze site.

Ieder is het met elkaar eens en dit besluit is dus gezamenlijk genomen.
Maar, als er nog mensen zijn die een bamboehuis willen bestellen en kopen dan kan dat. Op eigen verzoek naar eigen keuze en maat etc. en ook bamboemeubels kunnen gemaakt worden. We hopen dat ons team in de werkplaats dan nog aan het werk kan blijven.

Na de vergadering gaan we even naar de vrouw die hoogzwanger is en haar huis ook kwijt is. Ze is op 6 november bevallen van een schattig dochtertje en ze kunnen in hun nieuwe huis!! Wat een vreugde en blijdschap heerste daar waar wij heel graag in wilden en mochten delen! Rompertjes gegeven voor de kleine Fati (dank Tiny!)

Ook hadden we nog 3 leesbrillen meegenomen voor daar, waaronder 1 voor Erwin, dank aan Henk en Wil!!

We sluiten af met een heerlijke lunch van Anna en rijden dan op tijd weer terug naar Mataram met een heel tevreden en fijn gevoel!

Woensdag worden de laatste onderdelen voor de te plaatsen huizen naar RT 05 gebracht en tevens de start gemaakt voor de 10 huizen in Dopang dus meld ik me weer daarna.

Heel veel dank namens allen en hartelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog