18 aug – Wervelwind én beving Flores

door | 19 aug 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.
Gisteravond krijg ik nog een telefoontje van Eng, bij wie we in het dorp zijn geweest om goederen te brengen dat er, nadat wij vertrokken zijn uit het noorden, daar een wervelwind is geweest! Meeste tenten zijn de lucht in gegaan en het was echt erg!! Het houdt niet op…..
Dan later krijg ik te horen dat afgelopen nacht ook een flinke beving is geweest op Flores, Manggerai ,waar ik ook veel bekende heb wonen vanuit de VSO tijd. Weet niet of er gewonden of doden zijn gevallen, is geen nieuws over nog. Ik kan niet op t.v. kijken want onze schotel is ook omgevallen en heeft een nieuwe ijzeren paal nodig om weer opnieuw op te zetten en te installeren en daar komen we voorlopig nog niet aan toe.
Vandaag de huishoudelijke zaken voor hier en dan de administratie doen financien en onderwijl komen er weer allemaal telefoontjes binnen…Met Erwin spreken we af dat we morgenochtend vroeg naar Pringasela komen en dan gaan we naar de gebieden waar hij vandaag survey doet. Ook doen ze vandaag de inkopen daar voor morgen en ik zorg dat ik genoeg geld weer mee neem  voor morge dus ga ook weer even naar de Bank.
In de middag hebben we hier weer even en flinke regenbui…..Maar gelukkig niet lang.
Barry is met de andere helft van de groep naar Sembalun vandaag met de goederen die ze gister middag hebben kunnen kopen en daar zal wel verslag van komen op Facebook.
Het wordt wel wat rustiger romdom en ,meerdere winkels gaan open en de dagelijkse routine begint een beetje op gang te komen. Maar scholing is nog een probleem mede doordat erg veel scholen verwoest zijn.
Laten we hopen dat het vanavond en vannacht rustig blijft.
Hartelijk dank weer en vriendelijke groeten,ste
Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog