17 aug – Hulp aan Gunung Sari, Wadon, Ganggaen Luk

door | 19 aug 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Hari Raya Merdeka, oftewel onafhankelijkheidsdag in Indonesie . Een officiele vrije dag voor iedereen en de schoolkinderen lopen een parade en daarna spelletjes op school en overal festiviteiten. Daar zal vandaag weinig van te zien zijn denk ik…….

Vanochtend start ik met het versturen van de laatste verslagen en ga dan op stap om pakjes eten ( bungkus) voor het team te kopen want ik hoor net van Barry dat het bij hun in de buurt niet lukt om dit te kopen. Ook informeer ik Pak Roni dat hij niet met de motor moet komen maar met een auto. We zijn van plan om nadat we hier boven Gunung Sari in de bergen zijn geweest ( survey van gisteren) meteen door te rijden naar Wadon, Gangga en Luk ( gebied van Vera waar we met een oogprogramma zijn geweest)

We vertrekken met 2 pick up trucks en een personenauto. In Penimbung, Rejigo en Ranjok utara leveren we goederen af , Moet per motor weer maar gaat vlot en de mensen zijn dankbaar. We laden de spullen die nog over zijn allemaal in een truck zodat de helft van de groep door gaat en de andere helft terug naar de stad om in te kopen voor morgen. Holis en ik gaan mee door via Wadon naar Gangga en Luk, en daar is het ook weer vreselijk erg!! Verschillende mensen herkennen mij van het oogprogramma dat is wel grappig. We spelen nog even met de kids en daarna gaan we met elkaar plastic oprapen en in zakken en dozen doen. En….dat moeten ze dus blijven doen vertellen we hen….en… en….Laten we hopen dat het een beetje door gaat dringen…..

Onderweg zien we dat de mensen nu durven te starten met puin ruimen sinds er 2 dagen geen naschokken zijn geweest. Veel bulldozers ook aan het werk. De grond is op vele plaatsen gelijk nu……en ik denk….hoe ziet Lombok er straks uit??? Hoeveel jaren gaat dit duren voordat het weer een beetje normaal opgebouwd is….en de scholen….en….en….Maar nog niet aan denken en in het hier en nu blijven en we gaan verder op stap met onze goederen…..

Dan krijgen we door dat het net voor de Pusuk na Pemenang ook heel erg is. En inderdaad, heel veel mensen in tenten , beneden. Het verkeer raast boven hen langs en ziet hen nauwelijks dus zij worden vergeten. We gaan er op af, schrijnend wederom en het is een feest om onze laatste gedeelte van de lading daar te mogen afleveren en de mensen zijn vreselijk dankbaar en het hoofd van het dorp wil ook weten van wie dit is want dat gaat hij aan de mensen uit het kamp vertellen voordat het uigedeeld wordt en velen staan ons nog na te zwaaien ,mooi om zo terug te rijden naar nadat we vandaag 7 lokaties blij hebben kunnen maken!!!!

We spreken af om zondag weer op pad te gaan. Het team heeft een dag voor de fam nodig en ook rust in zoverre mogelijk. Ik moet nodig naar de markt, heb geen eten meer in huis en was draaien en administratie en verslagen doen, internetkaart moet gemaakt worden ( hoop ik) etc. etc.

We zien elkaar in Pringasela zondagochtend en dan rijden we met elkaar richting Sembalun is het plan. Morgen in de loop van de dag kontakten we elkaar en werken de plannen uit als er al niet inmiddels iets anders is wat urgenter is. We bekijken het per dag.

Nog steeds komt er veel geld binnen maar we zijn ons er wel degelijk van bewust dat we een grote som achter moeten houden voor de wederopbouw dus, ook hier geldt per dag bekijken wat we kunnen besteden aan de eerste noodhulp.

Heel veel dank weer aan iedereen mede namens allen die vandaag zijn blij gemaakt!!

Vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog