13 okt – Wat een mooie dankbare dag!

door | 15 okt 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Om 7 uur ’s ochtends vertrekken we naar Pringgasela. Het zit mee en we zijn om half 9 al bij Erwin. Onder het genot van een kop koffie wisselen we de laatste ingekomen berichten uit en rijden dan direkt door naar kampung Aik Ngempok.
Daar zit een groep inwoners al klaar om ons te helpen, geweldig! Ieder sjouwt en tilt en helpt mee, echt fantastisch! Ons team begeleidt hen en samen klaren ze de klus. Het is nog even passen en meten want het is het eerste huis en moeten ze kijken welke bamboe voor welk deel is etc.

Maar het gaat fantastisch en het is ongelooflijk wat in een korte tijd al staat!!!! Dit was waar we naar toe gewerkt hebben en nu gaat het gebeuren , wat een geweldig mooi moment!!! De bevolking is enorm enthousiast en blij en dankbaar. Ik krijg van de een een tros bananen , van de ander een zak mango’s en dan komt iemand vertellen dat de koffie voor ons klaar staat….. Het is bloedheet maar niemand klaagt, geen onvertogen woord. Er wordt gewerkt en ik zie allemaal blije gezichten, Wat een prachtige dag!!!!

We worden geroepen omdat er een lunch voor ons klaar gemaakt is, en lekker!! Het loopt volgens plan en terwijl er hier opgebouwd wordt is ons andere team bij Nizar aan het werk voor de pre fab van de tweede lading huizen. Vandaag leren ze omtrent het opzetten van de basis en morgen wordt het dak geplaatst door een ander team en de fundering onderaan gemaakt.

De huizen die we bouwen hoeven niet meer afgebroken te worden, kunnen permanent gebruikt worden want de konstruktie is dusdanig dat ze er aan vast kunnen bouwen, dus uitbreiden. Tevens is de konstruktie zowel boven als beneden versterkt waardoor het aardbevingsbestendig is.
Bij de “poten” onder komt rondom een rand van bakstenen die we ter plekke zoeken en hergebruikt kunnen worden en een laag cement nog krijgen. Alles is van bamboe, er komt geen spijker aan te pas, alles is met hout pin verbinding van bamboe.

Maandag moeten de eerste 5 huizen klaar zijn voor 10 gezinnen en daarna starten we in desa Pringgasela voor de volgende 10. In het eerste huis waar ze mee bezig zijn en wat te zien is op de foto komen opa en oma te wonen met hun kinderen en kleinkinderen ( zie foto) Nu slapen ze buiten omdat hun huis totaal verwoest is.

Wat een dag, wat een ervaring…..we hebben hard gewerkt. veel geld binnen gekregen, plannen gemaakt, veel overleg, wikken en wegen….en. …en….En vandaag staat het startresultaat wat een fantastische dag vol met blijdschap en dankbaarheid !!!!!!

Voordat we naar Mataram rijden gaan we nog even kijken in de werkplaats bij Nizar en daar zijn ze heel hard aan het werk voor de voorbereiding van de tweede lading, super!!!

Mensen , woorden schieten te kort….heel heel veel dank voor alle financiele- maar ook niet te vergeten de morele steun !!! Het heeft ons allen heel veel goed gedaan en heel veel goeds gebracht!!!!

Mede namens allen die geholpen zijn, bovenstaande woorden en hartelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog