11 okt – Bale tereng

door | 12 okt 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Al vroeg in de ochtend rijden we naar het kantoor van KHIRI Travel waar we de tenten voor de scholen kunnen ophalen. Alles wordt op de pick up truck geladen en het is zwaarder dan we dachten!! Gelukkig maar dat er sterke mannen zijn!

Bij Erwin in Pringgasela laden we de tenten uit en na ons overleg rijden we naar Nizar om te kijken hoever de prefab huizen zijn. Geweldig, ik ben helemaal blij!! Ziet er prima uit en we kunnen echt zaterdag met het plaatsen van de eerste 7 woningen starten! Terwijl we rond kijken komt er weer een truck materialen binnen voor de komende te maken huizen, fantastisch!

Dan rijden we rond in Pringgasela om de juiste scholen te vinden die de tenten kunnen lenen. Inmiddels zijn veel scholen al zelf tenten gaan opzetten en we zoeken naar een school die nog niets heeft.
Erwin weet de juiste plekken en gaat er nu alleen verder op af want wij moeten inmiddels weer terug naar Mataram om nog een koffer met kleding op te halen die achtergelaten is door een groep van SAWADEE. Fantastisch!!! Naast kleding zitten er ook nog muskietennetten in en medicatie en toiletartikelen en schoenen, sandalen en…en….helemaal super!!! Hier kunnen we weer heel veel mensen blij mee maken!!!

Met vereende krachten hebben we ook een ontwerp gemaakt als aandenken om op de huizen te plaatsen. De illustratie is bij de foto’s te zien..
Bale tereng betekent: traditioneel bamboe huis.
Lombok gesteund is afgeleid van “steun voor lombok”
De Lotus bloem groeit en bloeit op vanuit de modder.

We zien elkaar zaterdag weer en dan gaan we de tenten opzetten bij de scholen en schoolbenodigdheden die gekocht zijn afgeven bij andere scholen en starten met het opbouwen van de eerste 6 huizen in Pringgasela!! Heel spannend allemaal en ik ben reuze benieuwd hoe het er uit gaat zien!!

Hartelijk dank voor de geweldige steun en wij blijven ons best doen om het geld zo goed mogelijk te besteden!!!

Hartelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog