10 sept – Bamboe schooltjes

door | 11 sep 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.
Inmiddels zijn we met Erwin naar de tijdelijke bamboe schooltjes gegaan in Pringgasela en die zijn er goed uit. Fantastisch te zien dat de kinderen weer naar school kunnen. Ook is het geweldig dat de mensen in Pringgasela goed samenwerken. De onderwijzers werken ook mee aan de bouw van de schooltjes en zijn aan het zagen of hakken. Ook zien we enkele ouders die aan de slag gaan. Heel goed!

Het is er alleen bloedheet onder dat zeil , vreselijk! We zijn dan ook heel erg blij dat we de waterfilters hebben meegenomen zodat we de kinderen en staf van drinkwater kunnen voorzien. Nu drinken veel kinderen in Pringgasela uit de kraan met alle gevolgen van dien dus in dit geval snijdt het mes aan twee kanten.

We hebben alles uitgelegd en dan gaan we weer aan de slag met het vuil en plastic rondom in het dorp!! De kinderen moeten opruimen en zorgen voor dozen of zakken waar het vuil in kan en…en…en… Als dit zo blijft dan komen er zeker meer ziekten binnenkort, zeker als het regenseizoen begint!

Tussendoor heb ik nog contact met Rus, de bouwvakker en de 11e starten ze met het repareren van het eerste huis en zo maken we een schema voor verschillende teams en de afspraken met de mensen die geholpen worden zodat ze de voorwaarden weten.

Vandaag gaan we nog een keer naar het noorden want we hebben weer informatie door gekregen waar de mensen nog geen of heel weinig hulp hebben gekregen. Daarna gaan we niet meer op pad maar ons volledig richten op de wederopbouw en educatie.

De verslagen zullen minder worden maar ik blijf jullie zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Heel veel dank voor de geweldige financiële- en morele steun , dat doet heel goed. En….helaas zijn de bevingen nog steeds niet gestopt. Gisterochtend een en afgelopen nacht weer een van 5.1…..

Hartelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog