1 en 2 nov – Voortvarend met de huisjes

door | 4 nov 2018 | Aardbevingen 2018 | 0 Reacties

Auteur: Ron Linders
Mijn naam is Ron Linders en ben getrouwd met Ike. Ik ben de webdesigner van deze website en als zodanig erg betrokken bij het werk van mijn vrouw Ike en haar ondersteuning aan Yayasan Bale Tereng. Vele malen hebben wij Lombok bezocht maar om gezondheidsredenen kunnen wij het eiland helaas niet meer bezoeken.

Weer naar Pringgasela om te kijken hoerver het staat met de huizen in desa Pringgasela. Daarnaast hebben we besloten om ook 10 huizen te plaatsen in Masbagik waar we de laatste keer zagen dat ook daar heel veel kapot is.

Allereerst naar de lagere school waar de kinderen maar een halve dag les krijgen omdat ze niet genoeg ruimte hebben om alle kinderen de volle dag les te geven dus moeten ze in 2 shiften. De grote militaire tent die ze een jaar te leen krijgen wordt met hulp van velen opgezet en ieder is er heel blij mee. Nog even zingen met de kinderen en ze gelijk weer wijzen op al het plastic rondom de school. Opruimen met elkaar is het advies en dat gaan ze doen en in no time is alles schoon. Nu maar hopen dat het niet bij een keer blijft……

In Aik Ngempok is alles bewoond en in orde. Ook in desa Pringgasela zijn nu 8 van de 10 al bewoond. Het wachten is nog op een aantal deuren en ramen die nog niet af zijn. Blije gezichten en veel dank je wel van de mensen!!

Onderwijl wordt in de werkplaats hard verder gewerkt om de volgende 10 huizen voor RT 05 in Senggigi voor te bereiden. Het gaat goed en we zitten op schema.

Het plan is om aanstaande maandag 5 november de huizen op de truck naar Senggigi te brengen zodat we dinsdag met de opbouw kunnen starten. Er is al kontakt gelegd en er is ook al een ploeg mensen ter plekke om te helpen sjouwen en iemand die de elektriciteitsdraden omhoog houdt met een stok zodat de truck er onderdoor kan!

Tot nu toe zijn er in 3 dorpen 10 huizen geplaatst en hebben we dus 60 gezinnen kunnen helpen.
In RT 05 kunnen we ook 10 huizen plaatsen.
We hebben een budget om 70 huizen te bouwen en al een schema gemaakt. Het bouwen gaat nu veel sneller en we hopen dan ook eind december klaar te zijn.

Heel veel dank weer aan allen die hier aan meegeholpen hebben en vriendelijke groet,

Jantine.

Wat vond je van dit bericht?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordeling. Wees de eerste!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Meer van ons weblog